La regidora i portaveu municipal va ser guardonada el 2009 en la categoria de prosa Relat Curt i el 2011 en la de Històries de Foc

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, rebrà esta vesprada, a partir de les 20.00 hores en la cerimònia de lliurament dels guardons dels Jocs Florals 2012 de Paterna, el seu premi com a guanyadora dins de la categoria de prosa Històries del Foc. L’acte es celebrarà en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

Loles Ripoll, que va guanyar també en la mateixa categoria l’edició de l’any passat i en 2009 en la categoria de prosa Relat Curt, s’ha presentat a l’edició dels Jocs Florals 2012 amb l’història ‘A cau d’orella’, “escrita des de la tendresa dels sentiments d’un xiquet qualsevol de Paterna, Jaumet, que tira en la cordà i que ja està encisat per la màgia del foc”.

Amb aquest text “he intentat posar negre sobre blanc les impressions que el foc i la pólvora tenen en els més menuts, que alhora viuen les primeres experiències de l’amor amb un cor que batega per la xica somniada”. Segons la regidora de Compromís en Paterna, i també tiradora de la Cordà, “aquest relat és una mena d’homenatge a eixes personetes que d’ací a uns anys entraran a la Cordà dels grans, i que cada any participen en l’Escoleta del Foc que organitza Interpenyes”.

La regidora, que “no esperava guanyar cap premi perquè s’havien presentat molts i molt bons treballs”, assegura que “ja estic pensant en la història que presentaré per als Jocs Florals de 2013. Amb Paterna i el foc com a escenari, com no podia ser d’altra manera”.

Publicacions digitals: CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ