Compromís proposa que Paterna siga centre emissor del Carnet Jove de l’IVAJ 

La formació valencianista adverteix que d’esta manera la joventut del municipi no haurà de desplaçar-se a altres poblacions limítrofs per tramitar-ho presencialment

Compromís per Paterna ha proposat hui que Paterna es convertisca en centre emissor del carnet jove de l’Institut Valencià de la Joventut, la formació d’esquerres fa esta proposta atenent que en l’actualitat Paterna és un dels pocs municipis de l’àrea metropolitana que no compta amb este servei. “Fem esta proposta perquè la joventut de Paterna amb edats compreses entre els 14 i 30 anys que ho desitgen puguen obtenir este carnet sense necessitat de desplaçar-se a una altra localitat”, destaca el regidor Juanma Ramón.

Des de la formació recorden que el Carnet Jove de l’IVAJ es tracta d’un document que permet obtenir importants descomptes en oci i temps lliure, ja que té com a objectiu facilitar a tots els i les joves la seua mobilitat i intercomunicació, així com possibilitar el seu accés, mitjançant l’articulació de determinats avantatges a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, de transport i similars.

És per esta raó que des de Joves amb Compromís Paterna, el seu portaveu, Pere Gago, ha manifestat que “des de joves exigim que la nostra joventut puga fer-se el Carnet Jove de l’Ivaj a la Casa de la Joventut. No podem deixar a la joventut paternera sense els innumerables avantatges que facilita este document per haver de desplaçar-se fora de Paterna per a la seua tramitació”.

“Demanem que l’Ajuntament de Paterna signe, com més prompte millor, conveni amb l’IVAJ per a posar en marxa la proposta que llancem, un conveni com aquest que demostraria el nostre ferm compromís com a representants públics en fer polítiques per estar prop de la joventut del nostre poble, oferint-los les màximes facilitats tenint en compte les seues necessitats”, ha destacat Juanma Ramón.

El mateix regidor ha manifestat per a concloure que “parlem d’una proposta que no li suposaria a l’ajuntament una gran infraestructura, ja que de la mateixa manera que es tramita el Carnet Jove municipal a la casa de la joventut es podria tramitar el de l’IVAJ, afavorint així a la joventut paternera”.

Joves amb Compromís proposa la creació d’una finestra única per a la joventut de Paterna

Amb esta proposta es podria des de tramitar la recerca de treball, tramitacions de beques, matrícules, etc, així com qualsevol accés a la informació pública de totes les administracions que la joventut puga necessitar

Joves amb Compromís per Paterna ha proposat hui la creació d’una finestra única per a la joventut del municipi, segons manifesten des de la formació valencianista “amb esta proposta es podria des de tramitar la recerca de treball, tramitacions de beques, matrícules, etc, així com qualsevol accés a la informació pública de totes les administracions que la joventut puga necessitar”.

“És per això que des de Joves amb Compromís per Paterna proposem a l’equip de govern que dote de punts de tramitació digital els centres de joventut del municipi. En eixos punts de tramitació hi hauria personal qualificat per ajudar a tramitar el que necessite la joventut”, indiquen a col·lació des de la formació.

“Un dels principals problemes que ens trobem la joventut és que ningú t’ha explicat com has d’enfrontar-te al repte d’interactuar amb l’administració, de colp i volta et trobes sol davant d’un carregós sistema que pareix que ha sigut dissenyat com si fos una scape room sense solució”, destaca el portaveu de Joves amb Compromís Pere Gago.

El mateix argumenta que “obrir eixa finestra a la joventut pot significar acurtar la bretxa digital que per motius econòmics i socials pateixen molts dels nostres companys i companyes joves. En molts dels casos sols es necessita un acompanyament per part d’algú que entenga l’administració i com funciona, perquè inclús a través del mòbil personal de cadascú la majoria de tasques administratives es poden fer, per la qual cosa sols caldria eixa informació per part de la persona treballadora de l’ajuntament”.

“Ens oferim a què mentre l’ajuntament no pose en marxa aquest servei a ajudar a la joventut de Paterna a fer qualsevol d’aquestes tramitacions, bé per part nostra o bé per part dels nostres regidors a l’ajuntament si fos necessari. Cal ajudar-se i més en els moments que ens va tocar viure ara amb la crisi que ja estem travessant”, manifesta Pere Gago

“Aproximar l’administració a la joventut, millorant l’accés als diferents serveis i procediments, i per tant les oportunitats laborals que la escletxa digital o el llenguatge administratiu poden minvar és l’objectiu de la nostra proposta”, conclou el portaveu de Joves amb Compromís.