La formació critica que el govern municipal porte al ple de l’ajuntament l’expedient incomplet i sense totes les garanties que es precisen per a l’aprovació.

Compromís ha criticat, al ple extraordinari de hui, les facilitats posades per l’equip de govern del Partit Popular per a requalificar els terrenys on s’ubica la ciutat esportiva del València CF, un pas més dins del procés que suposarà la marxa del club del nostre poble”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “durant la passada setmana hem criticat les formes en la convocatòria del ple extraordinari celebrat hui, i ara trobem l’explicació: les preses de Bankia i del València CF per a obtindre la requalificació dels terrenys ens han marcat l’agenda municipal. Inicien formalment una operació que ve gestant-se des de fa temps a esquenes de la ciutadania i per tant dels grups de l’oposició” explica el regidor.

“El problema no és treballar més o menys que ningú en agost, el problema és que les preses del PP han fet que ens porten a debatre al Ple un punt sense totes les garanties, es a dir, sense la informació requerida als informes de la intervenció i l’oficina de Secretaria de l’Ajuntament. Un expedient incomplet al que Compromís evidentment no ha donat el seu vot a favor, davant les deficiències manifestades pels habilitats nacionals de l’ajuntament. Més quan encara tenim tres mesos per a concloure l’expedient, temps de sobra per aprofundir en el tema, estudiar pros i contres i emetre un vot en conseqüència, amb totes les garantíes, com és la nostra obligació”.

“Lorenzo Agustí, sense justificar el caràcter extraordinari, ha aprofitat el ple per aprovar també la inclusió d’una nova alternativa en el PGOU, actualment en tramitació, i que ara inclou la ciutat esportiva com a urbanitzable. La maniobra és que l’alternativa plantejada inclou altres zones urbanitzables en La Canyada, als terrenys militars, etc. que res tenen a veure amb el Valencia CF i que no estem d’acord en requalificar.

 Per aquest motiu, des de Compromís, li hem demanat la retirada del punt i hem proposat el tractament del sector de la ciutat esportiva com a una modificació puntual del PGOU vigent, per tal de no afectar altres sectors. Proposta, com és habitual no acceptada pel Sr. Agustí.

 El Govern Popular s’ha limitat a afegir els terrenys esportius a l’alternativa més agressiva i més dura mediambientalment parlant, augmentant encara més la superfície urbanitzable del futur PGOU. Per això, aprovar la requalificació de la ciutat esportiva és com aprovar l’alternativa del PGOU amb el major impacte ambiental dels possibles”, destaca Ramón.

 Lorenzo Agustí ja ha deixat clar quina és l’alternativa del PGOU triada, la única que inclou com a urbanitzable la ciutat esportiva. Una alternativa que augmentarà la insostenibilitat ambiental del nostre municipi, amb nuclis més dispersos, més infraestructures, més trànsit, més dependència del transport privat i sense deixar ni un palm de terra sense urbanitzar, i això des de Compromís no ho podem consentir”, conclou el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PUNT, HORTANOTICIAS, CRONICA PATERNERA, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ