LEVANTE-EMV (19 desembre)

La formació presenta 72 al·legacions als comptes municipals de 2013

Compromís per Paterna considera que la Mesa de no-Treball de Pressupostos “sí que és una vertadera ‘patraña’ i paripé, i no les nostres propostes per als comptes municipals, ja que ahir, en la segona i última reunió de dita Mesa, tornà a fallar el regidor d’Hisenda, Manuel Palma. I tornà a quedar malparada la fictícia participació ciutadana que vén l’equip de govern del Partit Popular. Per no dir del no al debat que ja és habitual al sí del PP, que evita qualsevol iniciativa constructiva des de l’oposició per tal de demonitzar-la”.

Precisament el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón va assistir ahir a la Mesa i afirma que “tot va ser prou kafkià perquè erem tres i l’apuntador. I damunt, en cinc minuts el tinent d’alcalde de l’àrea, Vicente Sales, ens va despatxar, dient que la convocatòria era només per a donar la documentació que s’havia presentat per registre com a propostes. És a dir, ens donà també les nostres pròpies propostes però sense oportunitat per a parlar sobre elles, negant-se a tractar-les en la Mesa que el PP ha creat per a debatre sobre els comptes municipals”.

A més a més, el regidor Ramón afegeix que “el PP hauria de fer-se mirar el fracàs crònic que té amb la participació ciutadana. Diu molt poc de l’equip de govern del PP que de 10 consells sectorials i 12 Juntes de Barri, a més de les associacions de veïns que hi ha Paterna, només assistisca una persona pertanyent a una entitat veïnal. Ens fan pensar mal i arribar a conclusions com que les convocatòries ni es publiciten prou ni tenen intenció de fer-ho per a evitar a posta la participació ciutadana”.

“I ara ens emplacen a tractar les propostes al Consell de Participació Ciutadana, la via principal de participació que Compromís va proposar a l’inici d’aquesta farsa de la Mesa de no-Treball. Això confirma que la Mesa era una via morta que no portava a cap lloc”.

D’altra banda, “es confirma el paripé de la primera reunió ja que ni tan sols s’ha donat oportunitat de comentar que pot aprofitar de les propostes per a l’equip de govern o que no. Sense tampoc donar l’opció de les al·legacions a qui puga estar interessat, és a dir, no s’ha treballat”.

“Siga com siga, des de Compromís hem presentat 72 al·legacions als pressupostos, que naixen arran de les 72 propostes que ja té la Mesa de no-Treball. Són al·legacions que busquen un major aprofitament dels diners que hi ha a les arques municipals, amb l’únic objectiu de beneficiar a la ciutadania de Paterna”.

“Demanem al regidor Palma que es renuncie al superàvit i que es congele la contribució (IBI), sense que es donen més pujades d’impostos. I proposem incrementar les partides socials en dos milions per a finançar menjadors socials, un banc d’aliments i d’altres programes socials essencials ja proposats i rebutjats pel PP; i augmentar un milió la partida per a la reparació immediata de les infraestructures municipals afectades i l’estudi i inici d’aquelles que falten en quant a pluvials, dins d’un pla d’execució plurianual”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA