La formació assegura que no hi ha sintonia entre l’alcalde i els seus propis regidors i que els nervis l’han traït al ple de hui

LEVANTE-EMV (25 abril 2013)
LEVANTE-EMV (25 abril 2013)

Compromís per Paterna es “felicita per haver aconseguit el consens de tots els grups municipals i lograr que la memòria del jove Guillem Agulló, assassinat fa 20 anys per l’extrema dreta, es perpetue al nostre municipi amb un carrer que portarà el seu nom”.

En este sentit, el regidor Juanma Ramón assenyala que “el consens de hui en la nostra moció és molt important, justament perquè hem aconseguit no sols que amb la nostra proposta no s’oblide a Guillem Agulló, sino que a més hem lograt que al municipi no s’autoritze la celebració de cap acte amb connotacions feixistes, racistes i homòfobes. Un acord que evitarà que episodis com el patit per l’alcalde de Burjassot amb España 2000 no tornen a produir-se”.

“Però malauradament el PP no sempre treballa pel consens en casos com el de Guillem Agulló, ja que hui també a les Corts Valencianes el PP no ha volgut instar el govern valencià a concedir-li l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al jove Agulló. Es tracta d’una proposta que s’incloïa dins de la proposició no de llei per rebutjar i condemnar les agressions i manifestacions feixistes, racistes, homòfobes i discriminatòries que ocorren al País Valencià. Una proposició a la qual el PP de les Corts no ha dubtat votar no”.

Nerviosisme de l’equip de govern
D’altra banda, la portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, destaca que hui, que l’alcalde ha tornat a presidir el ple, “hem trobat un panorama desolador per a ell. Sobre tot, quan ha sentit la referència a Assignia, empresa esguitada pel cas Gürtel i soci privat de l’empresa mixta, i que havia de dur el servei de grua municipal. Ha quedat en evidència el seu nerviosisme i el dels seus regidors, amb els quals està clar que no hi ha sintonia i que no es posen d’acord”.

En este sentit, l’exemple més cridaner “és el del regidor Manuel Palma, ja que mentre ell diu que els ingressos han baixat i s’han mantingut les despeses, Lorenzo Agustí assenyala que s’ha fet un esforç continuat en la contenció de la despesa. O dit d’una altra manera, Palma critica el manteniment de les despeses, i l’alcalde lloa les seues retallades”.

A més a més, “l’alcalde hauria d’escoltar més a l’Interventor perquè ha deixat ben clar que la situació econòmica municipal s’agreuja escandalosament. Més quan s’ha referit al Pla d’Estabilitat Pressupostària i ha dit que en els pagaments i cobraments en efectiu el consistori de Paterna està al límit. Això sense incloure el tema de les expropiacions, que se van a convertir en la sentència de mort per a les finances municipals”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: LEVANTE-EMV, DIARI ARA, EL PERIÒDIC, CRÒNICA PATERNERA, HORTANOTICIAS