La formació recorda que al seu pressupost alternatiu per a 2013 proposava una partida de 70.000 € per a l’Escola d’Estiu i altra també de 70.000 € per al seu menjador 

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “una vegada més allò de que ‘qui vulga un servei públic, que se’l pague’, filosofia político-empresarial del regidor Manuel Palma, torna a aplicar-se. I si primer foren les instal·lacions esportives municipals, ara li toca a l’Escola d’Estiu que organitza l’ajuntament. Un servei que enguany patix una pujada del 16,6% dels preus públics, deixant a moltes famílies de Paterna sense poder conciliar família i treball perquè no s’ho podran permetre econòmicament”.

Segons Ramón, “les dràstiques retallades que ha patit l’àrea d’Educació a Paterna estan provocant situacions molt dramàtiques per tal de donar un servei públic i de qualitat als veïns i veïnes del municipi. No hi ha cap partida pressupostària que permeta a Educació donar subvencions i finançar una activitat com és l’Escola d’Estiu, que enguany costa 140 euros, a pagar íntegrament per la família que decidisca apuntar al seu fill o filla. És a dir, l’usuari paga el 100% del cost directe i indirecte d’aquest servei, que ha pujat un 16,6% els seus preus”.

A més a més, “cal recordar que abans l’Escola d’Estiu era gratuïta per als xiquets i xiquetes que per la seua situació familiar, i amb un informe dels serveis socials municipals, necessitava més atenció i tindre cobert el temps lliure que durant el curs cobria l’assistència a l’escola. Però ara ni això, deixant-los desatessos totalment”.

“En novembre ja ho advertírem des de Compromís i demanàrem que s’aturara la retallada del 25% en ajudes escolars. Malauradament, ja és un fet. El PP es carrega definitivament l’Escola d’Estiu, la deixa morir per inanició. Ja vérem al pressupost que el PP deixava el menjador de l’Escola d’Estiu 2013 a zero euros. A això cal afegir que l’Escola se fa des de Gespa i sense cap subvenció. Més dificultats per a les famílies que hauran de pagar la totalitat del servei si volen que els xiquets tinguen Escola d’Estiu. Una malifeta més del PP a moltes economies familiars”.

Des de Compromís per Paterna “ja li férem la proposta a l’equip de govern del PP i no volgueren fer-nos cas: nosaltres apostem, al nostre pressupost alternatiu 2013, per destinar un milió d’euros a subvencions i ajudes a l’ensenyament públic del municipi, a més de destinar una partida de 70.000 euros per a l’Escola d’Estiu i una altra també de 70.000 euros per al menjador de la dita Escola. Però el PP no ha volgut valorar les nostres propostes. Al final ens trobarem amb que caldrà fer modificacions pressupostàries urgents per a destinar més recursos econòmics necessaris per a Educació. I si no, al temps”.

Per tot això, “exigim que el Partit Popular canvie les seues polítiques socials i educatives i aposte pels serveis públics i de qualitat adreçats a la ciutadania, repensant-se les seues polítiques econòmiques. Volem una oferta lúdico-educativa per als xiquets i xiquetes de Paterna que estiga en condicions i que siga igual per a tots, i no discriminatòria per les circumstàncies econòmiques de cada família”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA AHORA, EL PUNT, HORTANOTICIAS,