La formació exigeix el cessament de Rodríguez i explicacions a Sara Álvaro sobre aquestes vivendes i la inexistència de lloguers socials

Compromís per Paterna considera “que els desallotjaments policials que hem conegut hui, expulsant veïns de les vivendes municipals dels militars, que ells mateixos estan rehabilitant i sense donar-los cap

Levante-emv 17 maig 2013
Levante-emv 17 maig 2013

alternativa, és un abús d’autoritat i un atac als drets fonamentals. L’últim abús ha estat el cas d’una parella amb dos fills menuts desallotjats per la policia local de la vivenda municipal que ocupaven. Li han requisat les claus de la porta que ell mateix havia comprat i instal·lat. Falta de sensibilitat i abusos pels quals demanem que l’alcalde cesse immediatament del seu càrrec a la regidora de Seguretat i Protecció Civil, Inmaculada Rodríguez”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “aquesta actuació policial, per a desallotjar a estes persones, no figura en cap protocol conegut de la policia. Qui és el responsable municipal que ha autoritzat el desallotjament?”.

Ramón assenyala que “la regidora ha estat protagonista d’un desagradable episodi autoritari fa pocs dies, amb el trasllat d’unitat d’un agent per posar una multa a una persona coneguda d’ella i que anava conduïnt sense el cinturó i parlant pel mòbil. Un incident que ha provocat que per registre d’entrada es reben queixes de la ciutadania contra la regidora Rodríguez i de felicitació cap a la policia local i l’agent en qüestió”.

“I mentres defensa a les ‘amiguetes’ que diuen allò de ‘usted no sabe a quien conozco’, deixa desprotegits als més necessitats, com les famílies que viuen a les vivendes municipals dels militars. Allò és un polvorí a punt de rebentar. Allí sabem que aquestes vivendes estan ocupades per persones que no tenen on viure, mentre els arriba un habitatge de l’IVVSA. No s’ha fet una rehabilitació municipal i són els mateixos ciutadans que entren a viure allí qui arreglen les vivendes. De moment, ni la regidora de Seguritat ni tampoc la de Serveis Socials, estan fent res per a evitar que això es convertisca en un reducte de marginalitat”.

“On estan els lloguers socials que calen per tal d’evitar aquestes situacions? Què està fent la regidora Sara Álvaro per a evitar tindre un greu problema social al voltant dels quarters militar? Què s’ha fet del registre de vivendes en ruïna que es va aprovar crear al ple? Preguntes sense resposta que demostren la desídia i l’abandó del PP cap a la ciutadania que governa. I una contradicció: són cases que estan en ruïna i l’Ajuntament ha fet lloguers en precari. Una mostra més del caos que hi ha instal·lat a l’equip de govern del PP”.

LasProvincias 17 maig 2013
LasProvincias 17 maig 2013

“Des de Compromís considerem que cal una intervenció urgent de l’Ajuntament per a garantir el dret a la vivenda digna, mitjançant la rehabilitació de les vivendes. El procés normal seria fer algun conveni amb Plataformes d’Aturats, per tal que es rehabilitaren les vivendes, i a continuació crear una borsa de lloguer social, pública i transparent, amb els habitatges en condicions. Hi ha alternatives. Només falta la voluntat del govern del PP per a destinar els diners a allò prioritari”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, LAS PROVINCIAS, PATERNA AHORA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.576959109011126.1073741835.235295793177461&type=1