La formació presentarà una moció al ple de maig per a modificar el Pla d’Ajust del PP i rebaixar els impostos

Compromís per Paterna manifesta que “hi ha d’altres opcions per a rebaixar i pagar tots els deutes que estrangulen la viabilitat econòmica del municipi, opcions que no necessàriament contemplen la pujada d’impostos. Per això, el grup municipal proposarem al proper ple la modificació del Pla d’Ajust del PP. Fonamentalment la proposta es basa en allargar el periode per assolir l’equilibri pressupostari produït per l’acumulació de dèficit des de 2009 i poder afluixar la pressió fiscal a que ens té sotmesos el  Sr. Agustí”.

El passat dia 7 de maig Compromís per Paterna va presentar per registre d’entrada una proposta per a rebaixar l’IBI un 12 % al 2014. Aquesta proposta es basa en una modificació del Pla d’Ajust del que disposa l’Ajuntament per a pagar el seu deute amb el Govern, administració que ens va avançar els diners per pagar a proveïdors.

Segons explica la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “cal recordar que aquest Pla d’Ajust és conseqüència únicament de la gestió del Sr. Agustí als últims anys. Un pla que és un requisit per a pagar el prèstec ICO de més de 26 milions que va demanar l’Ajuntament al Govern central; 26 milions en factures a proveïdors, acumulades al calaix durant la legislatura anterior, on el PP no pagava ni els nou milions d’euros de fem acumulat a FCC, ni factures irrisòries de catxaps per valor d’11 euros. A més de per a compensar el remanent, el dèficit de tresoreria que va arribar al màxim de 13 milions de dèficit gràcies al PP”.

“Aquesta irresponsabilitat és la que ens ha dut a la ruïna més absoluta, i la que ens obliga, ara, a tindre un Pla d’Ajust per a tornar al Govern, i als bancs, els diners que ens ha injectat, a més dels seus corresponents interessos, únicament per les decisions polítiques d’Agustí de no pagar quan tocava”.

Així, “el Sr. Alcalde ha emprat com a excusa recurrent per a rebutjar les propostes i esmenes al pressupost municipal presentades per Compromis la mateixa cantinela: “han de complir amb el Pla d’Ajust”, el seu Pla d’Ajust, que no és el nostre. Doncs bé, canviem el Pla, canviem les regles del joc als termes que possibilita la Llei d’Estabilitat. Així podriem pagar el deute generat pel PP  sense que supose una càrrega major d’impostos, i retallades en serveis, que pateixen els ciutadans”.
Segons la llei, el préstec del Govern “acabarem de tornar-lo al 2022. En canvi, el PP, Lorenzo Agustí, el Sr. Palma, i tots els assessors s’han acollit al període mínim de tres anys per a compensar el dèficit de tresoria de nou milions. Casualment, per tindre el dèficit de tresoreria equilibrat, reduir els nou milions, just abans de les eleccions de 2015. No obstant, la Llei d’Estabilitat permet ampliar el termini per aconseguir l’estabilitat pressupostària fins al 2020, termini obviat deliberadament pel PP”.

“Ampliar el termini per compensar els nou milions de remanent de tresoreria negatiu ens possibilitaria rebaixar els impostos i, fins i tot, augmentar la despesa social, aspecte prioritari actualment per a Compromís. No podem admetre que el govern del Partit Popular continue mentint al poble de Paterna: ni caiguda d’ingressos, ni crisis; la pujada d’impostos únicament es conseqüència dels dèficits acumulats des de 2009 i d’un deute monstruós que ens ha deixat la primera legislatura de Lorenzo Agustí. Aquell temps en que l’Ajuntament ingressava cada vegada més, l’alcalde amagava les factures i, és clar, teníem superàvit. Ara tota la ciutadania estem pagant els desgavells de la gestió populista i irresponsable d’Agustí”.

Per això, “davant aquest panorama, des de Compromís proposarem al proper ple la modificació del Pla d’Ajust del PP, una opció per a allargar el període per a rebaixar el remanent de tresoreria negatiu i poder afluixar la pressió fiscal a que ens té sotmesos l’alcalde. És una possibilitat que contempla la Llei d’Estabilitat, ara només falta la voluntat política del govern, per a posar-se al costat dels ciutadans deixant de banda els objectius personals i/o electorals”, conclou la portaveu municipal Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ