• La formació proposa revisar el text i que es baixe l’import en el cas de les màquines de vending al xicotet comerç, plantejant fins i tot l’exempció
LAS PROVINCIAS (22 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (22 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “Paterna viu al ralentí de l’equip de govern del PP, que deixa passar el temps com si res per a dur a terme els acords plenaris. El cas més recent és el de la taxa dels caixers automàtics, aprovada a proposta de Compromís en el ple de maig de 2012 i que ara sembla que tira endavant. És a dir, any i mig després el PP ja s’ho ha pensat i va de bó, quan l’acord plenari era clar: realitzar els estudis i l’anàlisi pertinent per aprovar i posar en marxa en 2012 una ordenança sobre caixers automàtics als bancs i dispensadors de productes en les façanes dels edificis”.

“Estem acabant 2013 i l’ordenança de la taxa dels caixers automàtics sembla que ja té data per a estrenar-se. Serà abans de desembre? El que sí que és cert és que fins que l’alcalde no ha vist com està resultant en altres municipis, com València que ja està cobrant-la, o Torrent i Xàtiva, tots governats pel PP, ell no s’ha atrevit a fer-ho a Paterna. Això ha endarrerit la consecució d’uns possibles ingressos per a les arques municipals. Amb la qual cosa el PP ha tirat pel camí d’enmig i per tal d’obtindre més diners han gravat amb més pressió fiscal a la ciutadania, amb l’escandalosa pujada d’enguany en la contribució”.

LEVANTE-EMV (23 octubre 2013)
LEVANTE-EMV (23 octubre 2013)

Cal recordar que Compromís per Paterna va elaborar la seua proposta de la taxa als caixers automàtics als bancs com a resultat de les al·legacions als pressupostos de 2012, on una d’elles instava al consistori a fer una ordenança fiscal reguladora de l’esmentada taxa. L’objectiu era incrementar els ingressos de les arques municipals i que “els bancs es corresponsabilitzaren i ajudaren a superar la crisi, millorant les finances del consistori per a poder complir amb els objectius econòmics”.

Per a Juanma Ramón, “la taxa és un clar exemple del #Rescatempersones: perquè en una època com l’actual, és més necessari que mai que qui més tinga, entre qui es troben els bancs i altres entitats financeres, aporten més. El PP, lluny d’aquesta idea, pretén cobrar el mateix als bancs que al xicotet comerç que tinga una màquina de vending. I precisament per això, volem proposar que es revise l’import perquè no es pot gastar la mateixa vara de medir per a bancs i comerç local”.

“No es pot donar el mateix tractament a una entitat bancària que a un establiment exclusiu de màquines vending, o que a un xicotet comerç que té una màquina expenedora com a complement de la seua activitat. Per això des de Compromís demanarem la revisió dels càlculs fets pel PP, per fer més justa l’aplicació de la taxa. Anem a proposar l’exempció de la taxa al xicotet comerç que té una màquina expendedora com a complement de la seua activitat, i que es faça un nou estudi econòmic”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, LA VEU PV,