Finalment són cinc els aspirants a cap de llista de Compromís per a les eleccions europees del mes de maig. A més a més, hi ha 17 persones que opten a estar en la llista de Compromís.

Jordi Sebastià (BLOC), Enric Bataller (Iniciativa del Poble Valencià) , Julià Àlvaro (Els Verds-EE), Isabel Martín (Gent de Compromís) i Pedro Sánchez (Gent de Compromís) són els cinc candidats a cap de llista, dels quals Àlvaro, Martín i Sánchez també concorreran per la resta de la llista juntament amb Reis Gallego, Antonio Vicente García, Maria Llum Monllor, Joana Pascual, Anna Perpinyà , Carles Pineda, Loles Ripoll, Vicente Torres, Vicent Xavier Vila, Mònica Àlvaro, Josep Miquel Aparicio, Pilar Calpena, Anna Climent i Albert Furió.

Ara estem en el periode d’inscripció al cens per a poder votar en estes primàries, que seran obertes a tota la ciutadania i on podran participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que signe el manifest ideològic de Compromís.

Fins al moment s’han registrat en el cens unes 500 persones el que sumat als militants i simpatitzants registrats de la coalició dóna un cens pel moment  d’almenys 10.000 electors. El termini per a inscriure’s en el cens per a poder participar en les primàries finalitza el pròxim diumenge 9 de març i es pot realitzar a través de www.coaliciocompromis.net/primaries.

La votació es podrà realitzar per correu ordinari, electrònic (els dies 17,18 i 19 de març) i presencialment el 21 de març en diferents meses electorals disposades arreu del País.

Compromís ha organitzat una campanya amb cinc actes públics per donar a conèixer els candidats, que els permetran interactuar amb els electors debatre i resoldre els seus dubtes:

 

  • dijous dia 6 de març, 19.00 hores, al Complex de la Petxina de València amb la presentació oficial de totes les candidatures.

  • dimarts dia 11 de març, 19.00 hores, al Casino d’Algemesí.

  • dijous dia 13 de març, 19.00 hores, al Salo d’Actes de la Mancomunitat de Municipis de la Safor a Gandia.

  • divendres dia 14 de març, 19.00 hores, Centre Municipal de Cultura deCastelló.

  • dissabte dia 15 de març, 11.30 hores, a la Sala Miguel Hernández de la Seu Universitària d’Alacant.