“LA COMA, CRÒNICA D’UNA INACCIÓ ANUNCIADA”, article de Loles Ripoll al diari Paterna Ahora

Ací teniu el text, i el retall, de l’article d’opinió de la portaveu local de Compromís Paterna, Loles Ripoll, publicat al numero de juny 2014 del diari Paterna Ahora:

 

PATERNA AHORA (juny 2014)

PATERNA AHORA (juny 2014)

LA COMA, CRÒNICA D’UNA INACCIÓ ANUNCIADA,   per Loles Ripoll

Amb el permís de Gabriel García Márquez, allà on estiga, i fent una altra vesió del títol de la seua novel·la ‘Crònica d’una mort anunciada’, parlar de la Coma és parlar d’una inacció anunciada.

Les primeres vivendes de la Coma inicien la seua construcció allà per l’any 1981, curiosament el mateix any que García Márquez publica l’esmentada novel·la. Vivendes que han viscut una degradació ‘in crescendo’ i l’abandó per part dels successius governs municipals i autonòmics.

La marginalitat, la pobresa, l’atur i altres condicionants que compliquen molt el dia a dia de les filles i fills de la Coma, fa temps que han arribat al barri per a quedar-se, amb la complicitat del PP, que gira l’esquena i només actua a colp de pressió veïnal i denúncies de l’oposició… Quina tristesa!

Però hi ha una altra manera de fer, de viure, d’ajudar… Compromís va presentar una Proposició No de Llei (PNL) a les Corts Valencianes per a garantir la vivenda digna a la Coma, defensant la lluita per la dignitat humana. Pensant que la felicitat de tots els dies ha d’estar promoguda pels poders públics, amb accions. Però… sorpresa! El PP votava en contra d’aquesta proposta, deixant-la en via morta. Parlem de març de 2013. Un vot, el del PP, que feria de mort el futur de les filles i fills de la Coma, prou tocat amb el tancament de l’escola taller Ítaca, el col·legi major, la incertesa sobre el centre de menors i l’escoleta de la Coma…

Però la força i el coratge de les filles i fills de la Coma els fa sobreposar-se darrere de cada inacció del PP. Ho hem vist amb el Pla de Normalització de la Vivenda en la Coma, aprovat al ple de l’Ajuntament de Paterna a proposta de les veïnes i veïns. Pla que a les Corts ha estat menyspreat pels de sempre.

Ara estem atents a l’evolució d’eixa inesperada preocupació de l’equip de govern per la Coma. De ser competència impròpia l’escoleta infantil i el centre de menors, ara volen fer-la pròpia… La Coma fa anys que necessita d’aquest interés per part dels polítics. Què passa ara? Les eleccions d’ací a un any manen, i les promeses que poden no cumplir-se van surant en l’ambient. Seran més inaccions anunciades per al futur?

Nosaltres volem canviar eixes inaccions. Continuarem amb la política de rescatar persones, les d’ací, les de la Coma, les de Paterna. I el veïnat del barri ha de saber que seguirem al seu costat, per justícia i per dignitat. Volem que la història de la Coma siga la crònica d’un futur anunciat.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *