• Compromís per Paterna recrimina a l’alcaldessa que el pressupost de 2015 és “falsament” social

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha explicat que “hui hem sigut testimonis de la ciencia ficció pressupostària que es gasta el PP per a justificar la ‘falsa’ despesa social. L’alcaldessa s’inventa ingressos, els que han de vindre de la Generalitat, per a justificar la pujada de despeses i vendre a la ciutadania que és el pressupost més social de la historia de Paterna”.

Segons Ramón, “el deliri pressupostari, d’esta carta als Reis d’Orient d’Elena Martínez, fa que contemple les subvencions de la Generalitat, 3,3 milions d’euros, com a ingrés quan ja sap que el govern autonòmic no és que tinga forat a la butxaca sino que ja no té ni butxaca. Per a fer-nos una idea, a data de 31 d’octubre, dels 3,2 milions d’euros d’enguany només han arribat a l’Ajuntament 700.000 euros. Com pot ser tan irresponsable?”.

“Un pressupost ha de ser mesurable, realista i que es puga assolir. I la carta als Reis d’Orient del PP és irrealitzable, a més de ser una mostra d’irresponsabilitat. Amb la invenció d’uns ingressos per a justificar les pujades de despeses, Martínez ens porta a la situació de 2008 i 2009. I per què? Perque els de la bancada del PP saben que probablement no acabaran 2015 governant en aquest ajuntament, i sembla que saben que no van a governar. Són uns pressupostos buits d’ingressos. Eixa és la realitat. Buits d’ingressos i que no podrem complir. Per això Compromís ha demanat al PP un favor: que no s’ho gasten tot abans de maig”.

“En quant a la treta de fer al·legacions, on al PP li agrada conduir el debat per a tancar-lo i no sentir les nostres critiques, cal dir només que no sempre la legalitat és justa. Perquè que el pressupost complisca la legalitat formalment, no vol dir que en el fons, en les partides que distribueixen les despeses i els ingressos, siga just”.

D’altra banda, “la participació ciutadana ha tornat a ser la víctima del PP amb els pressupostos municipals. Aquestos són, una vegada més, els pressupostos de la no participació ciutadana, perquè han evitat a tota costa que la ciutadania puga dir la seua en un dels assumptes més importants que els afecta. Com s’entén que per a parlar dels bous o posar un ‘seto’ facen una consulta i que, ara, quan es tracta dels pressupostos del poble ho porten al Consell de Participació Ciutadana només com a dació de compte?”.

“L’alcaldessa es va “comprometre al ple de novembre a convocar els órgans de participació per a saber les propostes de les entitats veïnals i socials de Paterna en quant a allò que hauria d’estar contemplat al pressupost de 2015. Però cap de les entitats del poble ha estat escoltada per l’equip de govern del PP. I si no diga-li-ho a la gent que des de 2010 està esperant a cobrar 10.000 euros per a fer l’Agroescola del Túria. Eixa que en comissió ja ens han dit que si no hem trobat és que no estava inclosa”.

“Malauradament, en la pràctica ja fa molts anys que el projecte de pressupostos no té una discusió tranquil·la dins de l’actual estructura de Participació Ciutadana, ni tan sols a través de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVEPA). Res de res, perquè l’alcaldessa, els regidors i regidores del PP, estan enquistats en la seua norma: ‘nosotros mandamos, nosotros decidimos’. Al final de tot, la conseqüència és que la participació ciutadana está tan morta com la no mesa aquella dels pressupostos que va durar un sainet. Ara els pressupostos de 2015 han passat per la cuina del PP i, ens agraden o no, ciutadania i oposició haurem de menjar-nos-los”, ha conclós Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC,