• El portaveu Juanma Ramón reitera la necessitat de fer gestions immediates amb l’EIGE, bancs i promotores per ampliar el parc de viviendes amb lloguer social al poble 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el PP no està fent front com cal a la situació d’emergència social en Paterna derivada dels centenars de persones que estan esperant una vivenda per a poder tindre una vida en condicions. Per això exigim que es convoque urgentment la Mesa de Vivenda i que siga el fòrum on es tanque la solució més immediata per a les persones que estan sense casa a Paterna, més quan el poble disposa de moltíssimes vivendes buides”.

Ramón assenyala que “l’Ajuntament que ara governa el PP ja tarda en fer gestions immediates, amb resultats efectius i per a ahir, amb l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), els bancs i fins i tot les promotores, per tal d’ampliar el parc de vivendes municipals amb lloguer social en Paterna. I paral·lelament a aquesta gestió, el que ha de fer és revisar el plantejament del Protocol d’Actuació que va aprovar-se provisionalment en octubre”.

El regidor explica que des de Compromís “considerem que cal puntualitzar molts aspectes del Protocol d’Actuació en les 34 vivendes municipals en Paterna. Per la qual cosa, hem presentat al·legacions que esperem es tinguen en compte. Un protocol d’aquestes característiques ha de ser una ferramenta que facilite els tràmits a les persones que necessiten una vivenda. Conclusió que de nou ens porta a una altra: que són urgents i necessaris més recursos humans i econòmics en l’àrea de Serveis Socials, ja que ésta ha de funcionar com una Finestreta Única que evite anades i tornades a les persones que sol·liciten vivenda urgentment. Una Finestreta Única que siga el resultat de la coordinació dels diferents departaments municipals implicats”.

Així, “contemplem incloure més criteris de baremació per a establir la puntuació que done accés a una vivenda de lloguer social municipal. Criteris com haver xiquets de bolquers a la unitat familiar, fills en edat escolar, famílies amb avís de desnonament o desnonades ja, famílies vivint en vivenda amb aluminosi o casa declarada en ruïna, persones sense recursos i sense casa, famílies monoparentals que a més estiguen en algun dels casos anteriors, així com les víctimes de violència de gèners que a més a més tinguen alguna circumstància de les esmentades”.

“En quant als requisits per a ser adjudicatari d’una vivenda municipal a Paterna, des de Compromís considerem que al Protocol li falta incloure que la persona adjudicatària demostre la seua residència al poble, sense que siga necessari fixar un termini de dos anys anterior a la sol·licitud. Considerem que un ciutadà pot veure com canvien les condicions de la seua vida en un tres i no res, i que es trobe vivint a Paterna per determinats factors, sense que puguen complir-se eixos dos anys que fixa el Protocol inicial”.

L’Ajuntament de Paterna “ha de tindre capacitat de reacció immediata davant les emergències de les persones sense recursos, i per això mateix s’ha de mentalitzar que s’han d’estudiar alternatives per a qui no pot pagar un lloguer o no té diners per a reparacions. Solucions que no siguen parxes, que han de passar per la Mesa de la Vivenda, inoperativa en estos moments i que defensem com a fòrum on trobar les solucions integrals que puguen pal·liar situacions complicades a molts paterners i paterneres”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA AHORA, MERIDIANO HORTA, LA VEU PV, NAP I COL, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS,