• Compromís denuncia que des de 2012 hi ha una providència, de l’actual alcaldessa, per a encarregar a GESPA els treballs de protecció per a protegir la troballa i encara no s’ha fet res 

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón afirma que “l’alcaldessa Elena Martínez es veu obligada a protegir  la Vila Romana per evitar tornar a ser imputada, quan el mal ja està fet. La Vila Romana està en ruïnes, i la justícia ha de dir qui són els responsables. Per a Compromís, diga el que diga la justícia, el govern del PP és el responsable de que el poble de Paterna mai podrà gaudir de la troballa arqueològica que explica el seu origen romà”.

Ramón assenyala que “malauradament la protecció de la troballa no tira endavant si no és a colp d’imputacions a l’equip de govern del PP. Després de tres anys fent requeriments per registre i amb un decret on ja es fixaven mesures de protecció, Elena Martínez és coneixedora de la necessitat de protegir la Vila Romana i les responsabilitats en cas de no fer-ho. Però no ha fet res ni com a tinent d’alcalde de l’àrea ni com a alcaldessa. Ara quan ja està al jutjat, hui passa per Junta de Govern Local el mur i l’estructura per protegir la troballa que fa tant de temps que havia d’estar”.

“Lamentem tot el temps perdut pel PP en la protecció de la Vila Romana de Paterna, un temps que ha fet que el deteriorament i la destrucció d’aquest jaciment vagen en augment i que els danys puguen ser ja irreversibles, com alertava en 2011 el Director Territorial de Cultura”.

“A més a més, des de febrer de 2012 ni l’Ajuntament ni l’empresa pública SUMPA, propietària de la parcel·la on està la troballa, han assumit responsabilitats. Només s’han dedicat a enviar-se escrits on un acusava a l’altra de no preservar la troballa, tot això amb el temps en contra de la conservació del jaciment”.

“En Compromís estem demostrant que sabem el que necessita la ciutadania de Paterna, ja que al final el PP està portant a terme totes les nostres propostes, i fent cas als nostres requeriments encara que siga tard i per por a la justícia. El govern del Partit Popular està acabat, i més ara amb una candidata a l’alcaldia imputada. L’objectiu de Compromís, i així ho durem al programa, serà invertir en recuperar la Vila Romana, protegint-la i posant-la en valor per al poble de Paterna, perquè nosaltres sí que estem orgullosos de la nostra història i els nostres orígens”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL MERIDIANO, HORTANOTICIAS, LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV, PATERNA BIZ,