Compromís per Paterna durà al Consell General de GESPA una modificació estatutària perquè les contractacions es facen de forma neta i transparent

 

La història de l’empresa municipal GESPA ve lligada a “l’amiguisme i l’opacitat”, pràcticament, des de la seua creació per l’exalcalde popular Lorenzo Agustí. La unió de tots els serveis i contrates municipals va donar pas a una macro empresa de serveis que va apuntalar el poder del PP sobre el clientelisme basat en les contractacions d’operaris per a dita empresa. Amb el canvi de govern, tot feia pensar que la situació canviaria, però lluny d’això, lluny d’aportar llum a les tenebres del PP, el govern de Sagredo només ha fet moviments per controlar l’empresa i canviar la titularitat de la xarxa clientelar en compte de desmantellar-la i actuar amb ètica i transparència.

Davant d’esta situació de caciquisme i intents continuats de control opac de l’empresa pública per part de l’alcalde, Compromís per Paterna portarà al proper Consell General GESPA una nova normativa perquè les contractacions es facen de forma transparent i ètica. Entre altres propostes està la de la creació d’una mesa de contractació composta per membres de tots els partits, la direcció i els sindicats. Esta mesa de contractació valorarà els currículums dels candidats a ocupar càrrecs directius. L’organització d’esquerres també es compromet a fiscalitzar la contractació d’operaris per a l’empresa pública.

Segons manifestacions de Carles Martí, regidor de Compromís i conseller de GESPA, “amb esta nova normativa no volem que es torne a repetir la història. No volem una empresa pública on es contracte a persones de confiança de l’alcalde per als càrrecs directius per mantindre, d’esta forma, el control sobre les despeses i gestió de l’empresa. Tampoc volem que la contractació d’operaris servisca per a aprofundir en la creació de xarxes clientelars tan contràries a la democràcia i a les noves formes de fer política”.

En este sentit, ha manifestat Martí “Compromís apostarà per establir mecanismes de transparència en totes les contractacions públiques, obligant tant a l’ajuntament com a les seues empreses públiques a publicitar les ofertes de treball de forma que tots els paterners i paterneres interessades puguen optar a un lloc de treball públic. En este tema no ens podem conformar amb complir la llei, el poble de Paterna exigeix total transparència i necessita d’una vegada per totes deixar de sospitar dels amiguismes en la contractació municipal”.