L’organització d’esquerres denuncia, a més, la mancança de contenidors de vidre, plàstic i paper, dificultant així la separació selectiva i el reciclatge de residus urbans

Compromís per Paterna vol fer-se ressò amb esta denúncia de les reivindicacions veïnals d’este barri de Paterna que ve patint els darrers anys la falta d’inversions per part de l’ajuntament. En este cas en concret, l’organització d’esquerres, demana la substitució de molts dels contenidors de fem que es troben en mal estat i la reparació d’aquells que siguen recuperables. Segons les denúncies que els veïns i veïnes han fet arribar a Compromís, són molts els contenidors que es troben trencats o sense tapa amb els problemes per a la salut que pot originar l’exposició del fem i el focus d’atracció de plagues i roedors que suposa el descontrol dels residus urbans. Per altra banda, també s’han rebut queixes sobre la falta de contenidors de vidre, plàstic i paper, la qual cosa dificulta la selecció i reciclatge de residus. “Els veïns de la Canyada són conscients de la necessitat de separar els residus per a poder reciclar-los més fàcilment. Aleshores la nostra tasca hauria de consistir en facilitar-los la feina i no posar entrebancs al reciclatge. Per això des de Compromís pensem que des de l’administració local hem de fer tot el possible perquè la ciutadania puga separar els residus i contribuir així a la millora del nostre entorn i del medi ambient en general” ha declarat Carles Martí, regidor de Compromís per Paterna.
A banda de l’estat d’abandó dels contenidors de fem i la falta dels específics de reciclatge, els veïns i veïns de la Canyada es queixen també de la falta de papereres per la zona. Esta mancança de papereres impossibilita, segons els veïns, l’educació en actituds cíviques de la ciutadania, en no facilitar que es puguen dipositar els desperdicis en els llocs adequats.
A grans trets, la Canyada es queixa de la falta d’inversions per part de l’ajuntament. En este sentit el portaveu de Compromís ha declarat “la diferència entre el nostre pressupost i el del govern del PSOE és precisament la inversió en els barris. El nostre preveia una distribució equitativa de la inversió i actuació en cada barri per a millorar la vida dels paterners i paterneres indiferentment del barri en què viuen sense premiar ni castigar a cap zona de Paterna i atenent a les necessitats de cada barriada”.