La formació fa un recorregut per les entitats bancàries de la localitat preguntant si han implementat una atenció preferent per a resoldre les gestions i els dubtes de la gent gran

Compromís per Paterna ha demanat que, de manera urgent, es milloren les bones pràctiques bancàries per a les persones majors de la localitat. En paraules de la regidora de la formació, Carmen Gayá, realitzen aquesta petició “davant les queixes que ens han fet arribar gran nombre de veïnes i veïns de Paterna, gent gran que troba molts problemes a l’hora d’interactuar de manera presencial amb els bancs”.

“És per aquesta raó, que Compromís per Paterna hem fet un recorregut per les entitats bancàries del nostre municipi preguntant si han implementat una atenció preferent destinada a resoldre dubtes i gestions per a les persones majors. Aquesta és una reivindicació que la plataforma COESPE (Coordinadora per la defensa pública del sistema de pensions de Paterna i Burjassot) ve reclamant des de fa ja un temps i junt amb les queixes rebudes ens han dut a fer aquesta prospecció”, detalla la mateixa regidora.

Afegeix Gayá que “el resultat no pot ser més alarmant, ens hem trobat una mancança quasi total pel que fa a tindre una bona pràctica com la finestreta específica on la nostra gent major puga acudir sense cita prèvia i ser atesos amb la normalitat, l’assessorament i l’agilitat que necessiten. De totes les entitats visitades, únicament una en tot el poble té, de manera visible, organitzada i senyalitzada, una taula d’atenció preferent a la gent gran”.

“Des de Compromís entenem que aquesta única entitat (que a més ens ha expressat la queixa que l’ajuntament va rescindir amb ella el conveni de col·laboració que tenien) està aplicant unes bones pràctiques pel que fa a l’atenció a les persones majors. La resta d’entitats, o tenen restriccions horàries, o cobren pels servicis o el primer que pregunten és si s’és client. Compromís ja ha presentat dues mocions al plenari demanant aquesta millora per a la gent gran, aplicant les bonificacions que estan al seu abast i impulsant unes bones pràctiques bancàries que ajuden als nostres majors, i tal com es veu, fins ara no s’ha fet res al respecte per part del govern de Sagredo, ben al contrari, s’està deixant a la voluntat de les mateixes entitats”, indiquen des de la formació.

“Nosaltres tenim molt clar que és una reivindicació que no pararem de defensar des de Compromís fins que es resolga i els nostres majors tinguen a qualsevol entitat, a la que vulguen o necessiten anar per fer gestions, l’atenció que es mereixen. I ho elevarem si cal a les institucions autonòmiques i estatals. Com elles i ells mateixos diuen ‘somos mayores, no tontos’, i volen rebre el tracte digne i adient a la seua edat que necessiten”, assenyala per concloure Carmen Gayá.