La formació presenta aquesta moció amb la finalitat de rebutjar en el món de l’esport qualsevol discriminació, violència i assetjament per raons d’orientació, identitat o expressió de gènere

Hui, 19 de febrer, dia en què es commemora el “Dia Internacional contra la LGTB-fòbia en l’Esport”, Compromís per Paterna ha anunciat que presenta una moció al pròxim plenari municipal en aquest sentit. En paraules de la regidora, Carmen Gayá, “busquem rebutjar en el món de l’esport qualsevol discriminació, violència i assetjament per raons d’orientació, identitat o expressió de gènere, així com donar visibilitat a les persones LGTBIQ+ que practiquen esport”.

Per a la formació cal destacar també que “a la Comunitat Valenciana estem al capdavant de l’Estat en matèria LGTBI amb la Llei 8/2017, integral del dret a la identitat i expressió de gènere a la Comunitat Valenciana que vetla pels drets de les persones trans. També amb la Llei 23/2018 d’igualtat LGTB+, que protegeix els drets de totes les persones que integren aquest col·lectiu i garanteix la seua seguretat davant els delictes d’odi, entre altres”.

“No obstant això, les persones LGTBIQ+ continuen patint discriminacions i violències pel simple fet de ser o semblar LGTBIQ+, per visibilitzar, defensar o viure plenament i dignament la seua expressió i identitat de gènere i orientació sexual. Per tal raó, a la moció instem, entre altres qüestions, a què el nostre ajuntament realitze una denúncia explícita contra la LGTB-fòbia, així com expressar un compromís que es materialitze en mesures per a erradicar aquesta xacra social. Que pose en marxa una campanya permanent contra la LGTB-fòbia en l’esport, així com que adapte les infraestructures esportives municipals per a garantir el dret de totes les persones a la igualtat de tracte i oportunitats en la pràctica esportiva sense cap discriminació”, assenyalen les mateixes fonts.

Conclou afirmant Carmen Gayá que “les institucions i els poders públics són responsables de traslladar a la societat valors de respecte, convivència i igualtat com a estratègia de conscienciació i sensibilització social, així com oferir un marc de protecció i seguretat . Sense cap dubte, l’esport és una activitat essencial per a la ciutadania i, per tant, hauria de ser un bon instrument en la lluita contra l’odi, contra la intolerància, contra la LGTB-fòbia i per la igualtat”.