La formació insta a les Corts Valencianes a seguir amb la tramitació i aprovació de la Llei Valenciana d’Igualtat de Gènere

Compromís per Paterna ha fet pública la moció que presenta al pròxim plenari municipal amb la qual, per la commemoració del 8 de març, insta, entre altres qüestions a les Corts Valencianes a seguir amb la tramitació de la Llei Valenciana d’Igualtat de Gènere. Per tal raó, la regidora de la formació, Carmen Gayá, ha declarat al respecte que “des de fa més de cent anys, commemorem el 8 de març com el dia de les dones. La causa feminista i la reivindicació de les dones per la igualtat, fa molt de temps que està viva, i hui, està més viva que mai”.

Indiquen des de la formació que “a l’actual context polític, amb l’augment de la crispació i el soroll dels negacionistes de la igualtat, del canvi climàtic i de la democràcia, cal deixar clar que la lluita feminista és més necessària que mai i en som més que mai, malgrat els intents de la ultradreta i la dreta ultra per desvirtuar, des de greus posicionaments masclistes, el sentit autèntic del moviment feminista. El masclisme no és una “xacra”, és una infàmia, un atemptat contra la igualtat de les persones. De totes les persones. Qui no ho entén és perquè no li interessa i perquè creu que li beneficia un sistema de desigualtat, però no és així. El masclisme oprimeix tant les dones com els homes, assignant-nos un rol i oprimint-nos quan no ens ajustem”.

“És per esta raó que a la moció també instem continuar avançant en igualtat des de les nostres polítiques públiques, incorporant la perspectiva de gènere, en especial als pressupostos i a les inversions institucionals. Avançar en programes de promoció de l’ocupació per a dones, facilitant la contractació d’aquestes, implementant les mesures necessàries per alleugerir el tema de les cures que recau majoritàriament sobre nosaltres. Implementar mesures de compensació per afavorir el temps destinat a les cures i la criança, com ara l’impuls a les jornades laborals flexibles tant en institucions públiques com en entitats privades i reforçar les accions de formació per al personal docent en prevenció i detecció de la violència de gènere, foment de la coeducació i de la diversitat emocional i sexual en l’aula”, afirma Carmen Gayá.

La mateixa regidora conclou manifestant que “este 8 de març és una fita important, dones i homes hem d’omplir els carrers per recordar-li a la societat que la lluita continua, en una mostra massiva d’empoderament i de reivindicació, i tornar-li a imprimir a esta data un caràcter alegre i festiu del qual ens sentim molt orgulloses. Per això, el pròxim 8 de març, hem de reafirmar el nostre compromís de construir una societat igualitària, on totes les dones es puguen desenvolupar plenament, sense barreres ni discriminació ni atacs reaccionaris que pretenen embrutar una lluita històrica i reconegudament valuosa i necessària”.