La formació aposta per la creació d’un registre municipal d’immobles en estat d’abandó amb el doble objectiu de crear ocupació rehabilitant-los i augmentar les vivendes de lloguer social

Compromís per Paterna “hem trobat la via legal perquè el consistori del municipi puga expropiar a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) tot el parc de vivendes buides i en estat de ruïna que té al poble. Es tracta de crear un Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar, mitjançant el qual es cataloguen totes les vivendes buides i que no estan en condicions d’habitabilitat, que són propietat de l’IVVSA, d’altres entitats públiques i dels bancs”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “el Registre és una ferramenta a la qual la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU) li dedica un capítol sencer. Una ferramenta que permet donar a conéixer aquestes situacions i determinar la possible solució davant la inactivitat del propietari en el compliment dels seus deures de conservació i rehabiltació, fins i tot aconseguint iniciar els mecanismes d’expropiació forçosa”.

“Precisament l’IVVSA, que ha demostrat la seua inoperància, incapacitat i insensibilitat en edificis com el del carrer la Iesa al barri de la Coma, totalment rebentat després de ser rehabilitat i no entregar-se a les famílies que necessiten aquestos pisos, podria veure’s en una situació d’expropiació forçosa per part de l’Ajuntament de Paterna”. En concret aquest edifici es freqüentat per xiquets i families que pernocten, la qual cosa suposa un evident risc per a la seguretat i salubritat publiques”.

“El dret a una vivenda digna és un dret constitucional que els governants del Partit Popular sembla que no contemplen. Per això portem al ple de febrer aquesta moció on volem que l’ajuntament expropie a l’IVVSA les més de 200 vivendes buides que hi ha a la Coma, més altres tantes que també hi ha a Santa Rita. Parlem d’habitatges que no es troben en condicions per a ser habitats per la incompetència dels nostres governants”.

“Ara, amb la nostra moció, es tractaria d’invertir les circumstàncies i que, arran d’expropiar les vivendes a l’IVVSA, fóra motiu de creació d’ocupació per la seua rehabilitació i que també garantira l’accés a una vivenda digna a totes les famílies traïdes pel PP i que són demandants d’un lloguer social”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, HORTANOTICIAS, PATERNA AL DÍA, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA