Compromís arranca al Ple una moratòria urbanística i anul·la el Pla del PP fet a mida del projecte Puerto Mediterráneo

Amb esta mesura Compromís pretén, també, fer particip a la ciutadania en decidir el model de ciutat i llançar un missatge clar als promotors de Puerto Mediterráneo en el sentit que Paterna no vol més superfície cimentada

El PGOU de Paterna fou aprovat ara fa 25 anys. En la darrera legislatura el PP va encarregar una modificació del Pla a una consultora privada que va rebre de l’empresa arruïnada SUMPA 50.000 euros per una modificació que convertia tot el terme municipal en urbanitzable, sense cap procés de participació ciutadana. Compromís vol desterrar per a siempre esta modificació plantejada pel PP i tornar a l’urbanisme planificat segons les necessitats del poble.
Per a la coalició d’esquerres cal realitzar una anàlisi a consciència de la disponibilitat de sòl urbà i industrial del poble, però sobretot planificar la protecció necessària d’espais naturals que encara queden verges al poble, incloent al nou pla les noves polítiques europees de corredors verds i zones metropolitanes amables tal com s’està fent a altres ciutats europees.
Altra de les propostes incloses a la moció aprovada, està la d’obrir a la ciutadania estes decisions “fonamentals per al poble”. Segons Juanma Ramón, portaveu del grup municipal de Compromís per Paterna “El que pretenem amb esta moció és que Paterna torne a tindre el control sobre la planificació urbanística del seu terme municipal i que esta planificació es faça comptant amb la ciutadania, amb transparència i fugint de l’especulació i els grans plans urbanístics que no vénen a cobrir les necessitats del poble sinó a enriquir a uns pocs. Democràcia ha de ser quelcom més que dipositar el vot en una urna, hem d’anar més enllà i fer partícips a la ciutadania de les decisions que li afecten”.
Compromís per Paterna destaca, a més, la necessitat d’incentivar la rehabilitació de vivendes per a reincorporar al mercat laboral a les persones aturades del sector de la construcció, ja que, segons l’INE, a Paterna hi ha més de 4.000 vivendes buides. Per a la coalició d’esquerres no té sentit construir més quan amb l’actual parc immobiliari ja es poden assumir les necessitats de creixement demogràfic del poble i amb la quantitat de sòl industrial als polígons, encara per explotar, tampoc cal créixer en este tipus d’infraestructures.
Segons el portaveu de l’organització valencianista, els promotors del “projecte especulatiu Puerto Mediterráneo” s’han basat sempre en aquell “tratge a mida” iniciat pel PP per tal de justificar la instal·lació del projecte a Paterna. Ara, amb l’aprovació d’esta moció, Compromís pretén, entre altres coses, llançar un missatge clar tant al promotor britànic del projecte com a la Generalitat Valenciana perquè quede clar que “Paterna vol decidir el seu futur urbanístic i no que li vinga imposat des de fora”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *