• Segons els responsables de Salut Ambiental i Medi Ambient una rata penada pot menjar una mitja de 3.000 mosquits en una sola nit.
  • Carles Martí, regidor Medi Ambient: “Amb la instal·lació de les caixes niu de rates penades, pretenem lluitar contra la plaga del mosquit tigre d’una manera eficaç i sense perjudicar al medi ambient”

La regidoria de Salut Ambiental i la de Medi Ambient continuant amb la campanya de lluita contra el mosquit tigre que encetaren el passat mes de gener, estan realitzant una segona sèrie de xarrades informatives per exposar a la població de les mesures que des d’estes dos àrees s’estan realitzant. La darrera xarrada es va realitzar a la Canyada i va suposar un èxit de participació de veïns i veïnes que a poc a poc es van conscienciant de la necessitat de col·laborar en este tipus de campanya, ja que el 80% dels llocs de cria del mosquit es troben a les propietats privades dels veïns i veïnes.

A la xarrada, el regidor de Medi Ambient Carles Martí, va presentar la campanya de lluita biològica contra el mosquit, amb la instal·lació de caixes nius per a rates penades. Segons Martí, Medi Ambient actuarà de dos formes, per una banda instal·larà caixes niu als edificis municipals i per altra també les posarà a disposició d’aquelles persones que estiguen interessades en instal·lar-les als seus domicilis.

Amb estes mesures, l’ajuntament pretén potenciar les colònies de rates penades al nostre poble, ja que segons el responsable de Medi Ambient, en una sola nit, una rata penada pot arribar a menjar més de 3.000 mosquits, ajudant a evitar les molèsties que els darrers anys han ocasionat estos insectes a la nostra població.

Respecte a esta campanya, el regidor de Medi Ambient, Carles Martí ha manifestat que “el problema del mosquit tigre ha arribat al nostre poble per a quedar-se. Per això, des de la regidoria continuarem treballant sense descans per a minorar la incidència d’este insecte en la població de Paterna. Continuarem amb les xarrades per a conscienciar a la població, realitzarem els tractaments pertinents en les àrees municipals i, ara, comencem en la campanya de lluita biològica que anirem augmentant en els anys vinents.”

Aquells veïns i veïnes que estiguen interessats a rebre les caixes niu, hauran de presentar una instància en el registre municipal sol·licitant-les, i si la ubicació és correcta, les àrees de Medi Ambient i Salut Ambiental els les faran arribar als seus domicilis.