Compromís per Paterna ha registrat una moció perquè al pròxim ple municipal es debata sobre la inclusió al festival de cinema Antonio Ferrandis, que ve celebrant la localitat, una secció dedicada a la memòria democràtica. Davant esta proposta el regidor de la formació Carles Martí destaca sobre la mateixa que “l’existència al nostre poble de nombrosos indrets significatius per a la recuperació de la memòria històrica com el cementeri i el paredó, juntament amb la repressió que es va produir al mateix en els anys posteriors a la guerra civil, han fet de Paterna un objectiu clau per als creadors audiovisuals”.
“Paterna s’ha convertit en les últimes dècades en un indret adreçat a la recuperació i la posada en valor de la memòria històrica i democràtica tant en l’àmbit estatal com internacional, raó per la qual cada any sorgeixen creacions audiovisuals on la temàtica, els escenaris i les històries involucren d’alguna forma al nostre poble”, apunten des de la formació d’esquerres.
Manifesten les mateixes fonts que “a Paterna estem celebrant anualment el Festival de Cinema Antonio Ferrandis, un festival que per sort està agafant una significació a escala estatal important ja que any rere any està creixent la seua popularitat i ressò. Aprofitant aquest fet, i aquesta plataforma, seria una bona oportunitat per crear una secció/premi/especial amb la temàtica de la Memòria Democràtica. Pensem que és una bona oportunitat per a aquells creadors audiovisuals que vulguen exposar les seues obres que estiguen adreçades o que tracten aquesta temàtica”.
A Compromís pensem que Paterna cal que també siga pionera en este sentit, a més a més, en els últims anys, les institucions democràtiques estan fent un enorme esforç per investigar, contar i dignificar les històries que hi ha darrere de cada una de les persones que varen patir la repressió franquista i ací, amb este festival de cinema, tenim una excel·lent oportunitat que no es pot desaprofitar”, destaca Carles Martí.
El mateix regidor assenyala per concloure que “visibilitzar la memòria democràtica no és ni més ni menys que una feina que totes les institucions hem de prendre com nostra, una obligació que s’ha de plasmar en polítiques actives, i si pot ser com, en aquest cas, donant suport a un sector com l’audiovisual premiant la seua tasca de creació millor que millor”.