La formació denuncia que són moltes les queixes veïnals que han rebut de veïns i veïnes que destaquen una sensació d’abandonament per part de l’ajuntament

Compromís per Paterna ha demanat hui un augment dels recursos municipals al barri de Lloma Llarga després de rebre nombroses queixes per parts de veïns i veïnes. Destaca la portaveu de la formació, Carmen Gayá, que “parlem d’un dels barris més joves, amb una forta expansió pel que fa al nombre d’habitants, propers als 9000. Menuts, joves i també cada vegada més gent gran conformen aquest nucli poblacional que denuncia reiteradament la manca de serveis municipals adaptats a les necessitats reials del barri”.

Des de Compromís indiquen que “volem fer menció d’aquestes mancances i demanem al mateix temps que, per part del Consistori, es done solució a aquestes demandes que venen de llarg. Una d’elles és que, disposant com disposen d’un Poliesportiu Municipal, no s’entén que estiga tancat als matins, quan la gent gran del barri que disposa d’horaris més amples, podria perfectament millorar el seu benestar físic i mental acudint als matins a activitats esportives a dites instal·lacions”.

“Pel que fa a serveis d’atenció administrativa i de gestions amb l’ajuntament, tan sols es presta servei a Lloma Llarga cada dos divendres de mes, freqüència que considerem extremadament reduïda, ja que totes les persones necessitem una major agilitat per resoldre aquestes gestions tan necessàries; en aquest cas, el greuge comparatiu amb altres serveis SIAC és molt considerable i pensem que cal augmentar més dies la presència de funcionaris/es al barri”, afegeixen les mateixes fonts.

“Si parlem d’activitats per a la joventut, una de les que més solen gaudir és la possibilitat d’acudir a sales d’estudi en època d’exàmens; bé, doncs la gent jove de Lloma Llarga no disposa d’aquest servei i han d’acudir a altres barris o al centre per poder dedicar hores d’estudi, quan es disposa d’un centre social públic que ben bé podria utilitzar-se com a lloc on estudiar en horaris amples com així és en altres ubicacions”, assenyala Carmen Gayá.

“Però podem continuar, no existeix agència de lectura amb oferta de llibres; els grups de lectura s’han de desplaçar a altres indrets per poder desenvolupar esta activitat cultural i així, un grapat més de mancances que fan que Lloma Llarga acabe per sentir-se un barri de segona o de tercera. Per tant, demanem, i continuarem reivindicant, la no discriminació de serveis per barris, i en aquest cas Lloma Llarga que ens ha traslladat les seues queixes i sembla que l’ajuntament no els escolta o, si ho fa, contesta amb un: gràcies per les seues propostes, però després no es posa mans a l’obra”, manifesta la regidora.

La mateixa conclou asseverant que “per aquestes raons, des de Compromís per Paterna, exigim que es deixe de discriminar als barris i s’actualitzen els recursos de tota classe, equiparant els serveis a les zones més centralitzades. Lloma Llarga ens ho ha fet veure de manera molt clara”.