Doncs sí, que la festa del destarifo és cada vegada més evident que ha aplegat a Paterna, el nostre poble. A l’alcalde Sagredo se li n’està anant la cosa de les mans, amb majoria absoluta i una caterva de regidors de govern. Fa la sensació de no donar l’abast, tal vegada lo d’estar més temps a Madrid com a senador que a casa nostra siga la causa més probable de tots els destarifos que estem patint a la nostra estimada Paterna.

Acostumat als aplaudiments en la infinitat de vídeos en els quals ha inundat tota classe de xarxes socials després de 2 legislatures i ja dintre de la tercera, potser es pensava que açò de governar amb majoria absoluta era ‘pan comido’. Tal vegada ara estiguem patint els efectes col·laterals de creure que un ho té tot controlat, i que res li va a fer trontollar-se i que havia convertit a tots els veïns i veïnes en els seus “lovers”.

Parlem d’un dels destarifos de més actualitat,  Sagredo ha volgut començar, com ja hem dit, la casa per la teulada. De cop i volta, tanca el carrer Major, bloqueja el pas i com no planteja cap alternativa, busca tu per on pots passar per arribar al lloc on vas. I no sols els conductors, també els busos, taxis, camions de descàrrega, emergències, etc. Si haguera sigut previsor, abans de tancar el carrer, haguera: primer: convocat als afectats i afectades, recollir el seu parer i propostes; segon: informar amb una campanya com cal a tots i totes les paterneres, dels canvis que venien; i tercer, haver habilitat la circumval·lació sud per permetre el pas dels vehicles de manera còmoda i un nou traçat de recorregut dels busos per pal·liar les deficiències circulatòries. Ja sabeu, previndre és curar. Però el senyor alcalde s’ha tirat a la piscina i ara va sense aigua per poder nadar; i ara voldrà repartir flotadors (berenars al carrer Major, activitats vàries, etc.) per intentar acontentar al veïnat. Ja veurem els resultats de tot açò.

Segon destarifo, la neteja. No hi ha barri que no òmpliga les xarxes de fotos i reculls que mostren la brutícia que ens està menjant; ells (l’equip de govern) s’escuden en què està per licitar un nou contracte de neteja, però i mentrestant?, on està la competència de l’alcalde, els seus tinents d’alcalde i regidores/ors per fer complir a l’adjudicatària actual els termes del contracte. O és que paguen i callen? I si ho estan fent, per què callen i no exigeixen? Jo sempre ho he dit, l’ajuntament neteja ‘allò que veu la sogra’ perquè els llocs de pas habituals es vegen un poc més nets, o també neteja quan venen les festes, perquè es veja tot més bonic. Això és ser un tramposet, senyor alcalde!

Més destarifos, l’eterna ampliació del By Pass, al que veïnat, entitats educatives, entitats empresarials i particulars ens estem oposant des de fa anys. Fins i tot ell i ‘los suyos’ van ser ‘en altres temps’ opositors a aquest macroprojecte que es carregarà empreses, centres educatius, etc. i que ens durà pol·lució, carbonització i un revés (una hòstia en la mà oberta, vamos) a la transició ecològica. Per un costat vol complir l’agenda 2030 i per l’altra, fent seguidisme covard del seu benvolgut PSOE estatal, recolza cada vegada en més descare, una ampliació que ve a magnificar la massificació de vies de circulació que ja patim al poble de Paterna.

Total, que el suposat ‘feudo particular’ del senyor alcalde, el seu poble, s’està omplint de més destarifos que l’estan marejant perquè ja no sap on acudir a apagar els focs, ni com fer-ho, i per això està donant pals de cec a dreta i esquerra. I no hi ha res més desconcertant per a un poble que tindre un govern que està perdent el nord, i que tampoc sap orientar-se mirant la resta de punts cardinals. Així que d’aquesta manera estem. Atabalats per un govern perdut, desorientat i que a més, té problemes de ‘money’ i que, temps al temps, començarà (que ja ho està fent) amb retallades a partides importants del pròxim pressupost, pressupost que està anunciant a ‘bombo i platet’ i ja veurem si venen acompanyades de pujades d’impostos i tributs, com ja se li ha demanat des de dins de casa seua, que és la de tots, la casa del poble.

La festa del destarifo ja portava en marxa fa molt de temps, el que passa és que ara a la gent ja li ha caigut la bena dels ulls.