La formació insta a garantir personal de psicologia en cada centre de salut i consultori, així com la creació de la figura de l’especialista en salut mental de capçalera, per a facilitar que l’atenció de salut mental siga sempre amb el mateix professional
Compromís per Paterna ha registrat una moció per al pròxim plenari municipal de Paterna perquè es garantisca una salut mental de qualitat. La regidora de la formació, Carmen Gayá, argumenta que la formació presenta aquesta moció donat que “esperar fins a quasi un any per a rebre atenció psicològica pública en el cas de xiquets i adolescents no és acceptable en aquesta societat. L’atenció psicològica i psiquiàtrica és urgent, no fa falta només empatitzar, cal invertir per a poder tindre professionals que ens atenguen”.
Indiquen des de la formació que “sol·licitem a la Conselleria de Sanitat la incorporació de professionals de psicologia al sistema sanitari per atendre la salut mental fins a arribar a la ràtio mitjana europea de 18 per cada 100.000 habitants, garantint personal de psicologia en cada centre de salut i consultori, així com la creació de la figura de l’especialista en salut mental de capçalera, per a facilitar que l’atenció a la nostra salut mental siga sempre amb la mateixa persona”.
“De la mateixa manera instem a les Conselleries de Sanitat i d’Educació la coordinació d’actuacions de salut mental per a adolescents i joves als centres d’educació secundària i espais de socialització juvenils, per acompanyar els malestars de persones joves i prevenir el suïcidi. És molt important que aborden amb la joventut el perill i riscos d’addicció a les cases d’apostes, informant de l’existència de serveis contra la ludopatia juvenil i el greu impacte que té sobre la seua salut mental”, afegeixen les mateixes fonts.
Conclou Carmen Gayá manifestant que “És de suma importància la millora dels equips de salut mental del departament de l’Arnau de Vilanova, en especial l’equip de Paterna, incorporant a més professionals d’integració social, atenció primària i teràpia ocupacional. Així com la creació de programes de suport psicosocial i d’acompanyament a les famílies i persones cuidadores de persones dependents, amb malalties cròniques o amb malalties mentals greus”.