La formació advertix de que els comptes del pròxim any seran els menys socials de la història de la localitat

Compromís per Paterna ha demanat hui que als pressupostos de 2025, l’equip de govern de Paterna, restituïsca la retalla de vora 1 milió d’euros que l’any 2024 s’ha aplicat als Serveis Socials. En aquest sentit, la portaveu de la formació valencianista, Carmen Gayá, ha declarat que “donada la tendència del govern de Sagredo en vindre retallant en Serveis Socials, des de Compromís per Paterna, que ja ho vam denunciar en el seu moment, considerem que ens dirigim probablement aquest 2025 cap als pressupostos menys socials de la història de Paterna”.

Des de la formació indiquen que “per a 2024, el consistori ja havia fet una retallada de vora 1 milió d’euros en aquesta àrea, sobretot en partides de suport a la vulnerabilitat com ara ho són ajudes econòmiques als més vulnerables, pobresa energètica o acolliments familiars, entre altres retallades de consideració en l’àmbit social. Des de Compromís entenem que aquest no és el camí que hauria de seguir un Ajuntament socialista i menys en una població com Paterna on totes i tots som conscients, i els informes municipals així ho manifesten de manera històrica, dels alts nivells de vulnerabilitat que pateix part de la nostra població; persones paterneres que tenen els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà o ciutadana”.

“Som un poble solidari, amb consciència col·lectiva, preocupades i preocupats per la nostra gent, per tota sense exclusions, i amb voluntat de construir una Paterna millor, on ningú es quede enrere i on les persones que més ho necessiten puguen accedir a les ajudes legals que per a elles estan destinades. Si no és així, són moltes les famílies que ho passen molt malament quan hi ha retallades d’aquesta magnitud perquè finalment acaben quedant-se desvalgudes i sense suport per poder traure els seus fills i filles endavant”, afegeixen les mateixes fonts.

Prioritats

“Eixa no és la Paterna que defensa Compromís. El nostre poble no mira cap a un altre costat i deixa enrere les persones; el nostre poble sap gaudir quan toca i tendir una mà al mateix temps a qui ho necessita. Eixos són els valors que ensenyem a les nostres filles i fills i també són els valors que els demanem als responsables de governar el nostre poble”, assenyala Carmen Gayá.

“S’ha de tindre molt clar que un pressupost és un reflex de les prioritats ètiques i morals d’una societat, i si les paterneres i paterners som solidaris, l’equip de govern i els números que maneja també ho han de ser. Li demanen el seny que cal, res més. Senyor alcalde, faça cas al poble solidari que governa, i si ha de retallar perquè els diners no donen, retalle en autobombo i en el súper màrqueting que té desplegat al seu voltant”, afegeix la portaveu de Compromís.