Quan no fas la feina, les coses no ixen bé, i això és el que li està passant a Sagredo amb la conversió en zona de vianants del carrer Major.

I és que tota la preparació arriba tard, i no serà perquè des de Compromís per Paterna, no li ho hem avisat. Portem anys primer reivindicant les mesures necessàries per a poder realitzar la peatonalització amb garanties de no fer la vida impossible als paterners i paterneres.

Per una banda, fa anys que demanem que l’única solució és el soterrament de les vies del tren per tal de fer un bulevard per a poder vertebrar tot el poble. Que ha fet Sagredo, perdre el temps inventant-se un túnel a la carretera de Manises que com ja li han dit no es pot fer.

Hem estat anys i anys denunciant que el PMUS de Paterna (pla de mobilitat), feia 10 anys que estava caducat i que el havien de fer de nou per adaptar Paterna als nous temps, puix quatre anys han tardat a fer el nou PMUS, que ni és molt menys com n’hauria de ser de complet i innovador. Un retard que ha fet que totes les obres per adaptar el poble per assolir la peatonalització del centre del poble, ni hagen començat.

En compte de fer el bulevard sud, en les vies del tren, el pla de Sagredo és fer-ne un pel carrer de l’estació fins campament, un mal menor sí, una possible solució, sí, el problema és que porten dos anys de retard amb el projecte, el que significa que ara quan tanquen el carrer Major, l’alternativa per a circular pel sud de Paterna, tardarà dos anys almenys en estar feta, amb el que el caos per als veïns i veïnes del poble almenys durarà dos anys.

El que queda clar és que a Paterna, continuarem amb un caos important perquè les coses no s’han fet bé, o realment no s’han fet, és el que passa quan no et creus el que fas, quan ho fas per complir l’expedient i no ho fas perquè cregues que és el que has de fer.

Amb la peatonalització és el que passarà, en compte de fer un bon planejament per a convertir Paterna en una ciutat amable tant per a vianants com per als vehicles, el que s’està aconseguint és que tot el món estiga cabrejat, i el que és pitjor, que una millora com la peatonalització del centre del poble, siga ara un problema i la gent es situe en contra perquè com és normal li està produint moltíssims perjudicis.