Al darrer plenari, Vox va presentar una moció perquè Paterna comprés una bandera espanyola, molt, però que molt gran. Si, costa creure que els representats electes del poble, estiguen en aquestes ximpleries, però així és.

La seua queixa, era que a Paterna, no es celebra prou la hispanitat, que es hauria de fer un acte de glòria i ofrena a la gran pàtria.

Jo, no pose en dubte, ni recrimine, el que per a cadascú és la seua pàtria, el sentiment, el que dicta el cor, no es pot ni es hauria de jutjar. Ni per l’un ni per l’altre costat.

Jo, a parer meu, crec que cadascú ha de defensar allò que creu, allò en què basa la seua existència, allò que dicta els seus fets, les seues accions i els seus sentiments.

Tan vàlid és sentir-se Espanyol, com sentir-se Valencià, com sentir-se Paterner.

Ara bé, quan es tracta de representants polítics, especialment de càrrecs electes, la cosa es complica. Quan eres elegit per una circumscripció, en la meua opinió, has de complir amb qui t’ha elegit i per descomptat has de defensar els interessos d’aquest territori.

En molts casos, en les mateixes accions, es demostra que açò no es produeix, sobretot en els càrrecs polítics pertanyents a partits d’àmbit espanyol. Uns càrrecs polítics que per damunt de les prioritats locals, es deuen a una obediència cega al que dicten des de Madrid.

Per posar exemples recents, si un ministre socialista, vol fer passar una gran autovia pel terme municipal de Paterna, els socialistes Paterners s’obliden de la seua gent i fan uns malabarismes ideològics per tal de paréixer que estan en contra quan la realitat és que han deixat d’oposar-se al projecte de manera frontal, esmenant qualsevol manifestació de l’ajuntament per un discurs possibilista.

Passa el mateix amb els càrrecs electes en l’àmbit de País Valencià, quan arriben a Madrid s’obliden de qui els ha elegit i passen a defensar els interessos centralistes del seu partit. Per exemple amb el finançament, votant models perjudicials per al nostre país.

Quin és el problema, perquè que al final, els paterners i els valencians, elegeixen a una gent que els promet defensar-los i l’únic que fan és defensar als seus partits, als partits que els han permés estar en eixe lloc de privilegi. Es converteixen en esclaus de les seues sigles, en definitiva en traïdors al seu electorat.

Aquesta és la causa, que en el meu cas, em suposa un rebuig frontal enfront de l’engany de la hispanitat, perquè no és que defensen l’espanyol per davant de el paterner, és que defensen els interessos de les grans elits econòmiques que s’amaguen darrere d’una bandera d’ Espanya, gran però que molt gran. Enganyant a la gent, enganyant a qui els ha elegit, tot en pro de la gran nació. És per això, que els molestem els que per davant de colors, de partits i de sigles, estem defensant el nostre. Jo com a persona em puc sentir d’una determinada manera, però com a regidor soc Paterner, i posaré Paterna per damunt de qualsevol interés.

Hi ha polítics que diuen ser paterners, valencians i espanyols, com a polític local, això és impossible. Paterna ha de ser la prioritat i el que intente vendre altra cosa, s’està enganyant i està enganyant a la gent del poble.