Ja fa molts anys que des de Compromís per Paterna, apostem per una solució definitiva al perill que suposa dia rere dia el pas del metro en superfície dividint el nostre poble en dues parts i amb 8 passos a nivell sense la seguretat necessària per a evitar el greu risc.

Un risc que ha suposat greus incidents inclús en algun cas la mort de paterneres i paterners víctimes de la falta de seguretat en la línia de metro.

A l’any 2017 es van iniciar els estudis per a millorar la seguretat en els passos a nivell de Paterna. Eixe estudi en el qual, com sempre, s’ha obviat la participació i l’opinió no ja dels paterners i paterneres, sinó inclús dels partits polítics que formen part de l’Ajuntament.

L’estudi, que contempla 17 actuacions diferents i que no està valorat completament, sinó que s’estan fent els estudis per parts, té com a actuació estel·lar un túnel que serviria per a eliminar els passos a nivell de la carretera de Manises, de la piscina municipal i de l’estació de Paterna.

Aquest projecte s’ha dissenyat per travessar la línia de metro per sota, mitjançant un túnel que aniria situat més o menys per sota del pas a nivell de la piscina municipal, en corba i que tindria l’eixida al solar on estava situat el LIDL. Per donar accés al túnel, el projecte situa una nova carretera des de la redona d’eixida de la V30 cap a Paterna, afectant una àmplia zona d’horta protegida de Paterna.

Aquest projecte té tres greus problemes que el fan inviable: en primer lloc, el túnel se situa en el lloc de més risc d’inundació de tot el poble, és per tots conegut els greus esdeveniments d’inundacions que es varen produir en l’any 2012 en eixe punt. En segon lloc, suposa un tancament definitiu del poble cap a l’horta, anant en contra de tots els criteris de gestió del territori que aposten per una permeabilitat dels diferents usos de sol i és que resulta que per anar a l’horta de l’estació hauríem d’anar fins a la redona de la carretera de manises i tornar per l’altra banda de la via cap a l’estació, un trajecte de 20 minuts quan caminant es fa hui en 2 minuts. I per últim tenim el cost de repercussió, i és que el túnel ens costarà més de 15 milions d’euros, una quantitat exagerada per a una obra amb tants problemes.