La formació considera que l’alcalde podia haver convocat una Junta de Portaveus i consensuar la data amb l’oposició, a més d’admetre que el el ple es fa pel PAI del València CF

Compromís per Paterna, després de rebre “per fi hui” la convocatòria de plenari extra en agost, que serà dilluns 20, considera que “l’alcalde vol justificar d’alguna manera que no ha agafat cap avió per a fugir de Paterna, venent la imatge falsa de treballador, quan el treball es demostra durant els 365 dies de l’any”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, subratlla que “tots els assumptes que poden anar al plenari d’agost podien tractar-se perfectament al plenari ordinari de setembre, però no vol admetre davant els portaveus que el convoca per la urgència en els terminis per a iniciar el PAI del  València CF”.

Segons Loles Ripoll, “això és una falta total de cortesia. Així ens trobem que assumptes importants com l’IKEA, la zona franca d’empreses xineses o aquest ple extraordinari pels seus negocis amb els terrenys de la Ciutat Esportiva del València CF han estat amagats fins a l’últim moment davant l’oposició”.

“És una situació absurda i més quan fa més d’una setmana que mig poble sabia de manera oficiosa que anàvem a tindre un ple en agost. Fins i tot en el consistori ja corria el rumor en molts departaments. No és de rebut que l’oposició s’entere d’assumptes com aquest, un plenari extraordinari, per altres vies que no siga Alcaldia. Insistim que en la vida municipal cal tenir un poc de cortesia política amb l’oposició, i que les juntes de portaveus haurien de ser per a algo més que per a donar-nos punts fora de l’ordre del dia”.

A més a més, “els assumptes que es tractaran en el plenari del dilluns, com el de la ciutat esportiva, el PGOU de Paterna, i més, podrien anar a l’ordinari de setembre, i que la ciutadania poguera saber-ho, vindre i nosaltres poder llegir els expedients a consciència per a fiscalitzar la tasca de l’equip de govern del PP. Però eixa malentesa transparència que tant defensen i que no demostren alcalde i regidors del PP és la que els ha portat a convocar un plenari quasi ‘d’estrangis’, i quan ningú al poble pot enterar-se i assistir. Sense oblidar que de nou l’accés de l’oposició a la informació municipal es troba amb aquestos inconvenients de convocar quan els pareix i sempre amb peròs per a accedir als expedients”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, HORTANOTICIAS