LEVANTE-EMV (3 setembre)

La formació critica que el PP amaga el numero d’altes i baixes en GESPA durant 2012

Compromís per Paterna, després dels recents cinc acomiadaments de treballadors de l’empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (GESPA), manifesta que, “seguint el mateix modus operandi que en agost de l’any passat, de nou ens trobem, per tal d’evitar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), amb un degoteig d’acomiadaments que vé des de l’any passat, amb la periodicitat convenient per a que la llei no ho qualifique com a ERO. Una vegada més, un ERO encobert, on tornen a fallar les formes del PP en informar als treballadors afectats,  als representants dels treballadors i a l’oposició”.

L’empresa municipal “únicament fa allò que l’Ajuntament l’encomana. Així que els treballadors de GESPA estan pendents dels capritxos de Lorenzo Agustí i Lázaro Royo, qui decideixen quins treballs encomanen o retallen, i quants treballadors contracten o acomiaden segons bufe el vent. Així quan ha interessat, i bufava una falsa prosperitat, han omplit l’empresa d’encomanes, (a costa del deute municipal), contractant treballadors (fins a 400), encara que duplicaren els serveis que es portaven des de l’Ajuntament. Ara quan ja s’ho han gastat tot, pareix que admeten el descontrol, bufen vents d’austeritat, i retallen encomanes i acomiaden treballadors al·legant la duplicitat de serveis i la contenció de la despesa”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

El regidor assenyala que “aquestes no són les formes ni això és l’OK Corral del Partit Popular. Perquè no sols no ens arriba aquesta informació via el regidor Lázaro Royo, qui casualment ara està de vacances, sinó que a més a més encara estem esperant que precisament ell ens done la xifra exacta de les altes i les baixes de treballadors en GESPA durant 2012. Una pregunta que li hem fet per escrit dos vegades, en abril i en agost, i que de moment només té la callada per resposta”.

“Amb aquesta actitud reincident, no descartem que vinguen més acomiadaments, seguint amb l’ERO encobert, ja que estan llevant encomanes a GESPA i passant-les a la brigada municipal, com per exemple els conserges de les escoles. Per què el Partit Popular no admet obertament que està desmantellant una empresa municipal que com a invent els ha eixit malament? Estem assistint a la mort anunciada de GESPA com ha passat amb SUMPA? Ells són qui l’han sobredimensionat i ara s’adonen del fracàs i volen tallar amb la destral dels acomiadaments. Els caldria haver pensat abans d’actuar que mantindre dos cases, GESPA i Ajuntament, amb un únic sou és insostenible. Haurien evitat duplicitats en serveis i en despeses”, explica Ramón.

“Cal afegir que aquestos últims acomiadaments freguen l’esperpent perquè trobem casos com el d’un treballador que va ser acomiadat anteriorment, anà a juí, el jutge va dir que fóra readmés i que se li pagara els salaris de tramitació, i ara, després de readmetre-lo fa uns mesos, és un dels cinc acomiadats. O un altre cas d’un treballador que va ser acomiadat i que el tornaren a readmetre interí per a cobrir una baixa, al que ara també acomiaden de nou i la baixa es queda sense cobrir”.

“Des de Compromís insistim que no sols parlem de la greu situació que dibuixa al municipi este possible ERO i tots els acomiadaments d’interins, també hem de pensar en l’empitjorament de les condicions laborals que van a patir els treballadors de GESPA que conserven la feina, amb una possible reducció en les hores de treball i la conseqüent baixada de salari, tot pels capritxos, la mala gestió econòmica i la falta de previsió de Lorenzo Agustí i Lázaro Royo, que poden convertir GESPA en un altre joguet trencat del PP”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PUNT, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA