La formació denuncia que el deute de 60.000 € de l’Ajuntament amb l’entitat gestora ha provocat la seua marxa i que la nova gestora només done servei fins a desembre

Compromís per Paterna “exigim saber quin serà el final de la història per a tots els pacients que acudeixen al Centre de Dia de Drogodependències de Paterna, si la continuitat d’aquestes instal·lacions està en perill i, en cas de ser així, que ens expliquen per quina raó. Volem una absoluta transparència en la gestió municipal i enterar-nos dels fets abans que passen, sense que el PP ens amague informació a l’oposició”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “hem estat coneixedors dels problemes econòmics que han provocat aquesta situació per famílies amb persones rebent atenció, o potser hem de dir que rebien atenció, en el Centre de Dia. En dos dies aquestes instal·lacions han canviat quasi a la força d’entitat gestora, després que durant 11 anys s’haja donat un servei a la ciutadania de Paterna en atenció d’addiccions. Tot perquè l’equip de govern municipal del PP els han abocat a denunciar el conveni amb el consistori, ja que l’Ajuntament els deu 60.000 euros i no se sap si els pensa pagar.”

Així, des de dilluns “sabem que ja hi ha una nova entitat gestora que prompte es trobarà amb que si l’Ajuntament no els paga quan toca, i parlem dels quatre mesos que queden per a que 2012 acabe, també marxaran. És a dir, el PP fa un ‘parxe’ amb un pressupost sota mínims i no dóna una solució a llarg termini”, critica el regidor Ramón.

A més a més, “sabent que el senyor Palma ho qualificaria com a impropi, el PP en gener d’enguany aprova el Pla Municipal de Drogodependències, que suposa una implicació directa del consistori en esta àrea, amb aportacions econòmiques que, d’altra banda, no està complint des de febrer de 2012, acumulant un deute de 60.000 € amb l’anterior gestora”.

“No oblidem que la Conselleria de Sanitat ha retallat un 30% les ajudes en matèria de drogodependència i, que malgrat el retall, Agustí no ha mostrat cap contundència a l’hora de reclamar la part econòmica que depén del govern de Fabra. Tot es queda en casa, en el PP, i mentre uns no posen diners els altres callen i fan la vista grossa. Menys diners, menys mitjans i pitjor qualitat”.

“Paterna està patint una greu davallada en els serveis socials i en la qualitat dels pocs que queden, amb una actitud de menyspreu del PP cap a la ciutadania. L’equip de govern de Lorenzo Agustí, i ell mateix, obliden que darrere dels seus jocs polítics estan les persones. I que quan juguen al monopoly, ara pose diners i ara els lleve, miren cap a un altre costat i prioritzen la despesa en tot menys en serveis socials com ara el Centre de Dia. Per això des de Compromís exigim informació sobre si es pensa cancel·lar el deute amb l’anterior gestora i sobre quina serà la consignació pressupostària per al centre en els comptes de 2013”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, CRÓNICA PATERNERA