LAS PROVINCIAS (22 maig 2013)
LAS PROVINCIAS (22 maig 2013)

La formació denuncia que les queixes veïnals no s’ha solucionat i a data de hui encara estan tallats els accessos a Paterna per l’avinguda Europa on este cap de setmana s’ha celebrat la X Fira Comercial i Gastronòmica

Compromís per Paterna insisteix en que “és necessari buscar una solució definitiva que pose fi a les queixes dels veïns i veïnes de l’avinguda Europa i carrer Godella, on acaba de celebrar-se la 10ª edició de la Fira Comercial i Gastronòmica. No pot ser que continuen sense solucionar-se els inconvenients del trànsit pel carrer tallat, la falta de llocs per a aparcar o les males olors per l’oli i la brutícia generada, per citar alguns exemples”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “el remei passa per que hi haja un consens entre el veïnat i les associacions de comerç per a canviar d’ubicació aquesta fira o qualsevol altre event que es celebre al poble. Potser el Parc Central, que està infrautilitzat, seria un bon lloc, entre d’altres, perquè es convertisca en un recinte firal estable a Paterna, on les molèsties a la ciutadania es reduïrien considerablement”.

A més a més, “també es minorarien els inconvenients amb el trànsit, ja que a data de hui l’avinguda Europa encara està tallada als cotxes. Això suposa un greu problema ja que és una via d’entrada i eixida del municipi i, en cas de tindre ara mateix una situació d’emergència, no es podria fer servir per a que circulara una ambulància o qualsevol vehicle per a atendre una urgència”.

Per tot això, “hem presentat un escrit per registre per a demanar a la regidora Maria Villajos una reunió de treball on tots els afectats puguen exposar les seues propostes. I que es decidisca si el Parc Central o un altre lloc que es trie entre tots es convertisca en el lloc habitual i estable per a celebrar fires o events municipals. Ja que al carrer no hi ha infraestructura fixa, té el mateix fer el muntatge i desmuntatge al Parc, però amb l’afegit que ja no hi haurà molèsties per a la ciutadania”.

Actualment el cost de la Fira Comercial i Gastronòmica és de 45.070,26 euros a càrrec de l’encomana d’events de Gespa, dels quals 15.000 són subvencionats per la Diputació de València i 30.000 els paga el consistori, “una despesa anual que es podria minimitzar, a llarg termini, si es disposara d’un lloc estable que facilite el muntatge i desmuntatge”.

“Fa una setmana presentàrem un escrit adreçat a la regidora Maria Villajos sobre les queixes dels veïns i les propostes per a solventar tots els problemes que patien a les rodalies de la Fira Comercial i Gastronòmica. Encara no ens ha contestat però des de Compromís estem posant-li la solució al seu abast. Perquè una vegada passada la fira, les queixes continuen i s’ha de donar complida resposta”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, QUÉ!.ES, EL PERIÓDICO DE AQUÍ