Compromís presenta al ple de juny una moció per a evitar la destrucció de l’àrea afectada per l’ATE i la supervivència del comerç local

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, davant la presentació que fa demà el Consell del megacentre d’oci i comercial Puerto Mediterráneo, manifesta que “el nostre grup no vol ser cómplice del desastre que suposarà implantar, mitjançant l’Actuació Estratègica Territorial (ATE), que a més del complex comercial inclou 500.000 metres quadrats per a hotels temàtics i casinos, el Paternavegas, edificis d’oficines i residencials, i fins i tot un gran concessionari de cotxes. Molt a prop de la Zona Franca, on també anuncien una altra ATE per a la construcció de les 8.000 vivendes dels gratacels del Manhattan”.

“El model de l’ATE és l’estratègia declarada pel PP per a traure’ns de la crisi, un model depredador del territori. Apostar per ell és tornar al model de la bombolla immobiliària que ens ha portat a aquesta crisi galopant i sense fons. No hem començat ni a eixir del fort colp de l’especulació urbanística, i a Paterna hem de patir-la gràcies al PP de Lorenzo Agustí i Alberto Fabra. Des de Compromís no podem consentir que triomfe el model econòmic que ens ha dut a aquesta crisi. Anunciem noves mobilitzacions per a per fer entendre als governants del PP que és un model equivocat”.

“Pensem que tota la partida de la Mola i el Rabosar, on està la Lloma i on va Puerto Mediterráneo, és un paratge amb un important valor mediambiental que cal defensar per a la ciutadania de Paterna. La Lloma és un lloc per a gaudir, com a usuaris a peu i en bicicleta, que tenen les persones que viuen a Paterna. És el pulmó verd del municipi i cal protegir-lo. Per això, al ple de juny anem a presentar una moció on reclamarem que es conserve i protegisca aquest espai. El moviment ‘Salvem la Lloma’ segueix ahí, latent. I ara amb aquest nou moviment del Consell revifa per a defensar que no es destruisca allò que li pertany al poble de Paterna, els seus espais naturals”.

“Per a Compromís és inviable qualsevol actuació urbanística que vullga instal·lar-se en aquest espai que, d’altra banda, és ja l’únic terreny que queda lliure, de moment de qualsevol especulació. Però vist el panorama, sembla que el PP vol carregar-se’l. És l’estil al qual ens vol acostumar, especulant per a que quatre siguen rics a costa de la resta de la ciutadania, i apostant per megaprojectes. Tot sense conéixer com podrà afectar a la supervivència del comerç local de Paterna”.

D’altra banda, Juanma Ramón també incideix en què “l’acte de demà, a un cèntric hotel de luxe a València, és una posada en escena de la recuperació de la política de ‘fastos’ a la qual el PP té tanta afició. Precisament en l’actual conjuntura on moltes famílies viuen situacions dramàtiques, participar en una festa privada que té un escenari com el triat, deixa clara la falta de sensibilitat del partit que està governant-nos. Un acte pretenciós que intenta disfressar de luxe la situació de ruïna de la Generalitat Valenciana. És així com el PP intenta acabar amb allò que els polítics són els pitjor valorats en la societat civil?”.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PUNT, NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA