Compromís, que presenta aquest pla en la comissió de Solidaritat de demà, proposa que es financie mitjançant el superàvit de 3,3 milions i el diferencial d’ingressos previstos per la cessió de tributs de l’Estat

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “ha arribat l’hora de deixar les lluites polítiques de banda i lluitar per allò que és prioritari: que a Paterna ningú es quede sense menjar. Per aquesta raó, perquè la fam no espera a ningú, demà presentem en la comissió de Solidaritat un Programa Alimentari d’Emergència. Es tracta d’un document de treball que portem a aquesta reunió amb un ànim totalment constructiu, esperant que puga ser contemplat i dut a terme. Per això exigim que el consistori renuncie a un milió de superàvit que financie aquest Programa”.

Segons explica Ramón, aquest programa inclou una sèrie de mesures com posar en marxa el servei de menjador social; crear el Banc Municipal d’Aliments, que recolzaria programes alimentaris d’emergència (PAE), programes suplementaris d’alimentació bàsica (PSAB), programes d’alimentació infantil (PAI) i programes de fruïtes i verdures fresques (PFVF); crear bonus alimenticis; i dotar al Programa Local d’Inclusió Social d’un pressupost fins a final d’any.

A Paterna “els objectius referits als àmbits de la pobresa i exclusió social es troben molt lluny, sense que hi haja signes de progrés en termes de compromisos del govern local del Partit Popular. Per exemple, el Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) només està garantit fins al mes d’agost i segons els resultats que s’obtinguen. Uns resultats que, d’altra banda, estan arribant aun punt de difícil retorn en Paterna, sobretot en zones com la Coma, els Grups de la Mercé o de San Pedro”.

“Evidentment, i donada la magnitud del problema de l’alimentació que hi ha a la població de Paterna, el finançament per al Programa Alimentari d’Emergència ha d’estar d’acord amb el desenvolupament de tots els programes que proposem. És a dir, fa falta un milió d’euros que es pot obtindre mitjançant dos línies de finançament: una que es deriva del superàvit previst de 3,3 milions d’euros i l’altra prové de la diferència d’ingressos previstos per la cessió de tributs de l’Estat”.

Las Provincias - 2 juliol 2013
Las Provincias – 2 juliol 2013

“En quant a la primera línia, la proposta de Compromís per Paterna és que s’augmente el pressupost de despeses, creant una línia de crèdit per un milió d’euros i mantenint el nivell d’ingressos. Això significa que el superàvit previst es quedaria en 2,3 milions d’euros”.

“I en la segona línia, la previsió del pressupost d’ingressos contempla que l’import de la cessió de tributs de l’Estat és inferior a 2,09 milions d’euros. En maig de 2013, els recursos transferits suposen 5,9 milions, per la qual cosa a finals d’any la quantitat transferida per l’Estat superarà els 1,8 milions d’euros. Això vol dir que existeix suficiència pressupostària per tal d’atendre el crèdit necessari per a tots els programes que s’inclouen dins del Programa Alimentari d’Emergència que planteja Compromís”.

“És molt preocupant la inacció de l’equip de govern del PP en la posada en marxa de mesures aprovades (menjador social), de les propostes pendents (Banc d’Aliments Municipal) o en quant a les reclamacions d’ajuda de les ONG locals urgint a la necessitat d’atendre les seues demandes d’aliments per tal d’ajudar els més necessitats. Per això pensem que el Programa Alimentari d’Emergència pot pal·liar l’actual buit i començar a cobrir tots els buits deixats per eixa inacció de govern que denunciem”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, NAP I COL, EL PUNT, PATERNA AHORAHORTANOTICIAS,