Ací teniu l’article d’opinió del portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, publicat al diari electrònic Paterna Ahora:

INCOMPETENTS GOVERNANTS AMB COR DE PEDRA (DE LA MATEIXA MURALLA XINESA)

No sabríem com qualificar als polítics que des del seu càrrec no tenen com a prioritat fer més fácil la vida quotidiana als seus veïns. Aquells que es preocupen i s’ocupen únicament de veure amb quina promesa ixen en premsa, dels projectes mai acabats, dels viatges de Marco Polo i el faranduleo dels  megaprojectes… Quan darrere de tot açò no hi ha cap sensibilitat social, ni vocació de servir diàriament la ciutadania, ni capacitat per trobar, ni tan sols buscar, solucions als problemes quotidians de la gent del poble, el problema és molt més greu.

La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) és un gran exemple. Creada com una ferramenta molt útil per tal de donar ajudes als més necessitats, finançada per les autonomies i que els municipis únicament tramitaven i gestionaven com a administració més propera als veïns. La pregunta és: com tenint les ferramentes i els diners no arriben les ajudes als més necessitats? I amb la resposta passem de la sorpresa a la indignació, de la indignació a la impotència, i després a la incredulitat, la ràbia i la vergonya.

M’explique… En juny de 2013 s’assabentem que l’Ajuntament podria perdre part de la subvenció de RGC que ens tocava, perquè no haviem “tramitat ni justificat la totalitat de la subvenció”. Presentem un requeriment oficial al Sr Alcalde perquè negocie amb la Conselleria (també governada pel PP) i que, en cap cas, tornen aquestos diners. Proposes que es destine més personal per ajudar a les tramitacions pendents, i que fins i tot s’habilite una finestra d’atenció per agilitzar-ho…

I quatre mesos després descobrim que, per decret, el PP aprova “reintegrar” a la conselleria 700.000 euros… Com? Tornem els diners? Vols dir que no hi ha gent al poble que els necessite? Per què els tornen? Les respostes a totes estes preguntes t’ajudaran a arribar a la sensació de RÀBIA, VERGONYA, IMPOTÈNCIA i INCREDULITAT.

-Com? Directament per transferència. És a dir, en setembre la Conselleria ens dóna 1,3 milions d’euros i en octubre tornem 700.000 euros.
-No ens fan falta? Segur? Al Ple de l’Ajuntament i al despatx de Compromís per Paterna diàriament ve gent necessitada, demanant solucions urgents…I dius que no ens fan falta?
-Per que ho tornem? Eeehhh… Buenoooo… És queeee… No hem pogut tramitar totes les ajudes pel valor total de la subvenció. Només hem arribat a 600.000 euros, els altres 700.000 no tenim papers que ho justifiquen…
-Com? Serà per un motiu de força major no? S’han cremat els papers a un Incendi? Terratrémol? Inundacions?… Eeehhh… Buenoooo, és queeee… Només tenim una persona que  tramita tota la subvenció i ha arribat fins ahí.
Tachán! Eixa és la resposta. No tenim prou personal a l’Ajuntament per a tramitar les ajudes de renda garantida als més necessitats.

Ara és quan ens venen al cap els acomiadaments del personal funcionari interí, el tancament dels treballadors… Ara és quan les retallades en personal de l’Ajuntament ens passen una factura de 700.000 euros. Ara és quan es veuen les conseqüències que tenen les polítiques de personal del PP. Ells són els responsables, els governants del PP. Decideixen com organitzar el nostre ajuntament i acomiadar interins sense preveure els efectes per als veïns. Menyspreen pressupostàriament als serveis socials municipals.
El responsable… Aquell qui demostra una insensibilitat social i inhumana davant els problemes quotidians dels nostres veïns. Qui deixant sense ajudes a més de 250 families de Paterna posarà les excuses necessàries per continuar en la seua faràndula per Orient.