• Compromís denuncia que des de l’àrea de Gestió Municipal s’ha comunicat als veïns que no hi ha cap avantprojecte del comptes municipals de l’any pròxim, quan l’alcalde anuncià que s’aprovarien en octubre

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “Lorenzo Agustí hui ha agafat l’avió per tal d’anar a Xina i veure si per allí tenen els pressupostos municipals per a 2014, ja que hui s’han celebrat les comissions informatives i, ni dins ni fora de l’ordre del dia, estava l’assumpte dels comptes de Paterna per a l’any que vé. Una vegada més, cortina de fum i avió per a desaparéixer davant un compromís que va anunciar en juliol i setembre, i que no ha complit”.

LEVANTE-EMV (23 octubre 2013)
LEVANTE-EMV (23 octubre 2013)

“Però el més greu de tot és que el mateix tinent d’alcalde de Gestió Municipal, Vicente Sales, preguntat per una entitat veïnal sobre el suposat avantprojecte dels comptes de 2014, admeta que “la sección de Participación Ciudadana no dispone de la información que Vds. Solicitan, en relación a los Presupuestos para 2014”. Resposta que té data d’ahir, 21 d’octubre i que posa en evidència els anuncis del Sr. Alcalde””.

“Com espera que les entitats i associacions del municipi puguen aportar si no hi ha cap document sobre el qual fer aportacions? I com espera que des de l’oposició li dotem de contingut el seu pressupost quan mai ha volgut escoltar les propostes en positiu de Compromís? Una vegada més el PP menysprea els mecanismes de participació ciutadana, i una vegada més, de ser veritat que aprovem el pressupostos a octubre, el PP ho farà menyspreant la participació prèvia de les associacions veïnals i Juntes de Barri”.

Segons explica Juanma Ramón, “l’alcalde va presentar en juliol quatre fulls dient que esperava que l’oposició i qualsevol entitat del municipi realitzaren les seues aportacions. Fulls que no estaven inclosos a l’ordre del dia i que ningú havia vist en cap moment, sense que tampoc es convocara la no-Mesa de Pressupostos per a donar veu a la participació ciutadana. Participació que ell mateix va relegar a una fracasada enquesta ciutadana, deixant en mans de la ciutadania la decissió d’on calia retallar i on només han participat poc més de 700 persones de les 65.000 que podien fer-ho”.

“La reducció de la contribució i les retallades en les despeses municipals als resultats de la seua enquesta foren els arguments emprats per Agustí per tal d’incloure els quatre fulls del seu pressupost al ple de juliol, que ni tan sols tingué prou categoria com per a ser sotmés a votació. Una maniobra tan improvisada com antitransparent i que diu molt de l’oscurantisme que hi ha al consistori, on l’equip de govern del PP està més pendent dels titulars a la premsa que de fer una gestió eficient i oberta a la participació ciutadana”.

“Trist però cert, Agustí torna a passar per damunt de la participació ciutadana, torna a fer de Paterna el seu escenari per a escampar una cortineta de fum, i torna a incomplir políticament la seua tasca com alcalde”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, LA VEU PV