La formació alerta que la imminent creació de la Unitat de Policia de Medi Ambient i Polígons llevarà efectius del nucli urbà per a Font del Gerro

Compromís per Paterna, després de conéixer que s’està preparant un conveni a esquenes de la resta de grups municipals, per a crear una unitat policial que a partir de l’1 d’agost cobrisca pel dia i la vesprada la vigilància del polígon Font del Gerro, considera que “es tracta d’una maniobra de l’alcalde i del regidor Lázaro Royo per tal de dotar de contingut a l’empresa Gespa”.

Segons el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, “com que no van a augmentar plantilla, això significarà deixar al nucli urbà amb menys efectius de la policia local, perquè llevaran als agents que cobrixen els carrers de Paterna. Podem estar parlant de xifres tan cridaneres com que per als 65.000 habitants només hi haurà 3 agents. I la conseqüència immediata no tardarem en veure-la: l’augment dels delictes i de les denúncies que, per exemple, a la Canyada ja està donant-se amb l’increment dels robatoris en les últimes setmanes”.

La nova unitat tindrà 10 agents: els dos que hi ha ara a la Unitat de Medi Ambient; 4 de la Unitat de Vigilància d’Espais Públics; uno de la Unitat UVAR; i 3 més que estan per determinar. “La qüestió és que l’alcalde no pot ampliar la plantilla de policia local perquè el seu cap de l’Estat espanyol, Mariano Rajoy, li ha tallat el xorro. I ara mou agents d’unes unitats ja existents a la nova”.

Ramón assenyala que “amb aquest conveni, el polígon contracta a Gespa el manteniment i neteja de la zona industrial i la vigilància amb policia local en dos torns. I així tenen excusa per a continuar fent i desfent amb Gespa. Si el conveni duu aparellada una nova encomana a Gespa i més contractació de personal, exigim total transparència. Perquè encara estem esperant en Compromís el llistat d’altes i baixes en contractacions de personal en Gespa”.

A més a més, “ens trobem amb que Paterna té cinc zones industrials i només una va a beneficiar-se de tindre policial local fent tasques de vigilància privada, a preu pagat per tota la ciutadania. Què passarà quan la resta de polígons coneguen aquest conveni, fet entre ajuntament i Font del Gerro? Que també voldran entrar en ell. I el ciutadà es trobarà sense policia local al poble, l’augment de les denúncies i pagant la vigilància als polígons de Paterna”.

Per tot això, des de Compromís per Paterna “demanem que es paralitze aquest conveni, que no vaja com a punt fora de l’ordre del dia en el ple de juliol i que no es tire endavant amb la nova unitat policial. Aquest conveni, que Asivalco ja ha anunciat, no ha passat per comissió informativa ni ha sigut aprovat pel ple. Una vegada més el PP porta al ple els assumptes quan ja els té més que decidits i pactats. Per això, la proposta de Compromís per Paterna és que es cree una Mesa de Treball al si del Consell Econòmic i Social, amb participació de la policia local, per a donar una solució que satisfaga als empresaris i no minve els recursos a la resta del poble”, conclou el regidor Juanma Ramón.