La formació ja va denunciar l’acumulació de brutícia i les pintades a la cova en 2010, a més d’areçar un escrit a la D.G. de Patrimoni

Compromís per Paterna torna a “insistir en la protecció del patrimoni històric i cultural del municipi que, una vegada més, sembla no interessar ni a l’alcalde ni a la regidora de l’àrea, Elena Martínez”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “de nou, i passats dos anys des que denunciarem la degradació de la cova d’Alfons XIII, sembla que tot continua igual, ja que un matalàs, brutícia i nombroses pintades adornen aquest lloc que forma part del conjunt de coves que estan registrades com a Bé d’Interés Cultural (BIC) juntament amb la Torre Àrab de Paterna”.

LEVANTE-EMV (2 agost)

Per aquesta raó, en 2010 “adreçarem un escrit a la Direcció General de Patrimoni, reclamant la seua protecció. Però a hores d’ara, ni Ajuntament ni Conselleria de Cultura han dit res ni han posat mesures preventives per al deteriorament actual, que ara serà més costós per a reparar”.

La regidora de Compromís en Paterna assenyala que “fins i tot li hem demanat al regidor Manuel Palma que cal fer un manteniment de l’entorn de les coves i la Torre de Paterna, una inversió que és necessària i que ha de ser el primer pas per a posar en valor eixe indret i evitar el deteriorament al que podria veure’s abocat si no es prenen mesures”.

La Cova d’Alfons XIII és propietat municipal des de 2008, quan el consistori la va adquirir a través de la Sumpa amb l’objectiu de rehabilitar-la per a recuperar el seu valor patrimonial i destinar-la a serveis municipals. “No sabem si Sumpa, que està iniciant el concurs d’acreedors, haurà acabat de pagar-la. Tot una mostra més de la mala gestió que caracteritza a aquest ajuntament. L’única cosa clara és que no hi ha estima cap al patrimoni local i que la cova d’Alfons XIII només té la funció d’abocador municipal”, diu Ripoll.

“No volem que passen més dies i que el fem continue acumulant-se a la porta de la cova i que les pintades cobrisquen la façana. Des de Compromís exigim una intervenció d’urgència”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA