Demanem per escrit les analítiques de l’aigua davant el risc per a la salut pública

LAS PROVINCIAS (30 agost)

Compromís per Paterna, després de rebre nombroses queixes de la ciutadania del municipi sobre la brutícia de l’aigua i l’abandó de les instal·lacions de la piscina municipal del carrer del Crist, considera que “el consistori ha de posar mesures urgents per tal de pal·liar aquesta situació i donar una solució com cal als usuaris de la piscina que han de banyar-se en un aigua que ja és de color verd i va a pitjor”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “sabem que hi ha queixes per l’excés de cloració, per picors d’ulls i pell entre els usuaris. També ens ha arribat que algunes de les dutxes en fer-les servir han rebentat, que la depuradora no funciona, al igual que el robot que neteja el fons de la piscina. I mentre des del consistori no s’ha posat cap remei quan això porta uns dies en aquestes pèsimes condicions”.

“Tot i pujar el preu de l’entrada un 50%, el manteniment de la instal·lació és molt deficient, donant-se el cas de gent que demana que li tornen els diners de l’entrada quan veuen l’estat de la piscina”.

Així, des de Compromís per Paterna “hem demanat per escrit veure les analítiques de l’aigua d’aquesta instal·lació esportiva municipal, volem conéixer els nivells de cloració perquè l’abandó actual, si no es soluciona, pot incrementar els riscos per a la salut dels usuaris que es banyen allí. Si la piscina no està en condicions, l’ajuntament hauria de restringir el bany o tancar-la mentre es solucionen tots els problemes”.

“Si es fa una tasca de manteniment, s’evita fer una despesa més gran quan l’assumpte ja no té remei. Però ací passa igual com en altres situacions, com ara la de la cova d’Alfons XIII i l’entorn de la Torre, que tot es deixa perdre i al final en comptes de gastar poc a poc l’ajuntament haurà de fer una inversió més gran, ja siga les coves o en aquest cas en la piscina del carrer del Crist”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PUNT, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, LAS PROVINCIAS