LEVANTE-EMV (20 setembre)

La formació alerta de la pujada del 3,5% anual en els preus de les instal·lacions i critica la mentida de l’empresa mixta Desarrollo Local de Paterna

Compromís per Paterna alerta que els serveis esportius municipals de la localitat “van a entrar en un procés de privatització, des de hui, ja que hem vist el plec de condicions per a adjudicar el contracte de concesió per a l’explotació de dits serveis a una empresa del sector”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “el final d’aquesta operació pot traduïr-se, de cara a la ciutadania, en la pujada del 3,5% anual de preus per als usuaris de les activitats i instal·lacions esportives. Quan resulta que des de l’1 de gener ja s’han pujat un 50%. I què dir sobre el paper de l’empresa mixta Desarrollo Local de Paterna? Es tractava que aquesta fera la gestió dels serveis esportius municipals i ni arribarà a fer-la. Nosaltres ja advertírem que la mixta no anava a fer-se, i a poc a poc ens estan donant la raó”.

Loles Ripoll explica que “la pujada de l’IVA feta pel Govern de l’Estat espanyol que dirigeix el Partit Popular ha provocat que a Paterna es prenga una mala decisió en quant a traure-li rendiment econòmic a l’esport públic. Decisió que passa per deixar que es privatitze, que pugen els preus públics, reduir fins al límit les bonificacions per renda familiar i aplicar també el copagament a les entitats que ara utilitzen gratuïtament les instal·lacions”.

Des de Compromís “volem saber què passara amb els treballadors d’aquestes instal·lacions, que ara aporta l’empresa GSD. Els subrogarà qui es quede amb la privatització? De moment sabem que metge i fisioterapeuta poden caure, així com que es reduirà l’horari de piscina i això farà que també es retalle en socorristes”.

A més a més, “si aquest estiu ja denunciàrem l’estat de brutícia en l’aigua de la piscina del carrer del Crist, podríem veure la situació repetida perquè l’empresa concessionària no es farà càrrec del suministre de productes químics de piscina, ja que hauria de fer-ho l’Ajuntament. El ben cert és que no tenim la certesa en quant a que el consistori faça una inversió en productes que garantisquen la qualitat de l’aigua de bany, respectant la salut pública”, subratlla la regidora Loles Ripoll.

Per tot això, “manifestem el nostre desacord amb la privatització dels serveis esportius municipals, i demanem que l’ajuntament reconsidere la seua postura i aposte per uns serveis públics de qualitat per a la ciutadania”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ