La formació presenta una moció al ple de setembre perquè el consistori pressione en Madrid davant l’ofegament del sector

Compromís per Paterna, després de mantindre converses amb la Plataforma per la Defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana, durà a la sessió ordinària del ple de setembre una moció “amb la qual demanem un ‘plante’ de l’alcalde del PP a Paterna davant el president del Govern espanyol, també del PP, per les últimes retallades en la Llei de Dependència que representen un agreujament en la situació actual del sector i una davallada en la qualitat de vida de les persones dependents”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “quan el Sistema d’Atenció a la Dependència hauria d’haver arribat a la maduresa, després de cinc anys de l’aprovació de la Llei, està patint un acusat procés de deteriorament que amenaça amb fer malbé totes les expectatives i el potencial que durant aquestos anys ha generat en atenció a les persones en situació de dependència i en la creació d’ocupació”.

Per a Juanma Ramón “aquest sistema està sent destrossat unilateralment pel PP, mitjançant ‘decretassos’ generant inseguretat en les persones, en les institucions i en les empreses del sector. A això s’afegeix també la desigualtat entre territoris autonòmics”.

El Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, publicat el 14 de juliol de 2012, “pel que fa al Sistema d’Atenció a la Dependència conté mesures que són desconsiderades i cruels amb les persones més vulnerables, alhora que són antieconòmiques”.

“És inconcebible, per exemple, l’ampliació a dos anys del termini per resoldre els ajuts, ja que desenes de milers de dependents moriran sense atenció. No hem d’oblidar que tres de cada quatre beneficiaris són majors de 65 anys, i el 54% majors de 80. O, per citar un altre exemple dels efectes de les retallades en dependència, la quantitat de les prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar es redueix un 15%. Una reducció que afecta 435.180 persones, que veuran reduïdes les prestacions en una mitjana de 55 € al mes”.

“I per a colmo, encara el Ministeri es permet criminalitzar els familiars que atenen les persones dependents, parlant públicament de ‘frau’ en aquestes prestacions, posant en dubte la dedicació i l’afecte que proporcionen centenars de milers de familiars d’afectats/des. Aquest sí que és un tema per a que el senyor Agustí es desmarque del seu partit. Exigim a Lorenzo Agustí que done un colp en la taula de Rajoy i diga prou a les retallades en Dependència. Perquè si rebutja la nostra proposta tindrà que donar moltes explicacions a la ciutadania de Paterna afectada”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ