LEVANTE-EMV (6 octubre)

La formació s’ofereix als compradors per informar-los i exigeix que l’alcalde done la cara davant els compradors de les vivendes

Compromís per Paterna considera “escandalosa la situació que està patint la Vila Romana, amb unes finques al damunt que s’han fet amb la llicència caducada. Finques que ja tenen compradors als quals ningú els ha avisat d’estes irregularitats, mentre estan esperant la seua cèdula d’habitabilitat. Però si l’obra no té la llicència en vigor, difícilment podran accedir a les vivendes”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, sorprés per les declaracions del gerent del Grup Siro sobre la polèmica urbanística afirmant que està ‘muy tranquilo porque hay gente que se ocupa de ello y todo es correcto’, es pregunta “qui de tots es va a ocupar ara de tramitar la llicència caducada i donar una resposta als compradors?”.

Ramón explica que “les incorreccions de la trama urbanística comencen quan el carrer Crist de la Fe apareix a nom de la promotora, de manera que aquesta aconsegueix més edificabilitat. I ara descobrim que la llicència d’obres sol·licitada al 2007 està caducada i plena d’irregularitats perquè la promotora de Grup Siro ha incomplit tots els terminis”.

La llicència d’obres és concedida a la promotora del Grup Siro en desembre de 2007 per a construir 143 vivendes i, a partir d’ahí, disposa de 18 mesos per a finalitzar les obres i sis mesos per a començar-les, “però obviaren aquestos terminis presentant el projecte d’execució, previ a l’inici de les obres, en setembre de 2008, nou mesos després”.

Després de la paralització de les obres per la troballa arqueològica al 2009, i les modificacions al projecte requerides per Conselleria, “no és fins a juny de 2011 quan la promotora presenta el projecte bàsic per a la construcció, ara de 68 vivendes, situació que deixa en evidència l’execució de les obres sense llicència abans de la presentació del projecte bàsic modificat”, afegeix.

“I quan la promotora del Grup Siro presenta en març de 2012 el projecte de fi d’obra resulta que, per una banda, ha fet les obres sense llicència del projecte modificat i, per una altra, fins i tot comptant la interrrupció arqueològica, ha sobrepassat el límit dels 18 mesos per a finalitzar les obres, tal i com marca el Pla General”.

“Ara molts compradors estan esperant la cèdula d’habitabilitat per a entrar a una vivenda que fa temps que estan pagant i que no saben com es veuran afectats amb aquestes irregularitats administratives. Per aquesta raó, considerem que és de decència política actuar amb tota la transparència possible davant qui ha invertit els estalvis en un projecte de vivenda i que han sol·licitat per escrit informació a l’Ajuntament i encara no ha rebut cap resposta, segons la documentació que hem consultat”.

Per tot això, “exigim que l’alcalde Agustí aclarisca als compradors i a l’oposició la vigència i correcta execució de la llicència de 2007, i que s’inicie expedient sancionador contra la promotora del Grup Siro si aquestes irregularitats signifiquen que ha construït sense la llicència regularitzada”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PUNT, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC