LAS PROVINCIAS (24 octubre)

La formació, que proposa la congelació de la pressió fiscal, critica que els autònoms hauran de pagar més pels vehicles i pels negocis amb ocupació de via pública

Compromís per Paterna acusa al regidor d’Hisenda, Manuel Palma, “d’estar matant el teixit del comerç local del municipi amb la pujada exorbitant de la taxa de les parades del mercat municipal de Paterna un 712%. Si els negocis locals ja estan passant hores baixes, ara, amb les modificacions dels impostos locals, amb tendència alcista, el PP acabarà d’ofegar-los”.

LEVANTE-EMV (24 octubre)

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “malauradament, la política de Palma de que qui vullga algun servei que se’l pague, ataca la base de l’economia local. I també deixa clar de quin costat està l’equip de govern del PP, carregant la pressió fiscal sobre el xicotet i mitjà comerç local”.

Ripoll explica que, per exemple, “una parada amb dos metres lineals passarà a pagar 420 € al semestre quan abans pagava 50 euros al semestre. És a dir, Palma els ha aplicat una pujada d’un 712%. I a això cal afegir que els autònoms que també paguen impost dels seus vehicles de treball, veuran també un increment del 10% en dit impost”.

“Amb aquestes brutals pujades, moltes empreses xicotetes i establiments locals de Paterna tancaran perquè no podran assumir tanta despesa, quan des de l’estiu també han patit l’increment de l’IVA al 21%. I per no dir de la pujada del 35% que Palma també ha aplicat als comerços que ocupen la via pública. Agustí, fent gala de la seua demagògia, quan començà a aplicar-se la llei antitabac va prometre que no pujaria les taxes de terrasses ni de negocis al carrer. I ara no sols aplica aquest augment, a més ho fa pujant un 35%”.

“Aquest és el truc del senyor Palma per a maquillar els ingressos de 55,5 milions d’euros que ha previst a l’esborrany del pressupost municipal per a 2013. Però no ha pensat que pujar la pressió fiscal sobre la ciutadania tindrà com a conseqüència molts impagats, un municipi amb un teixit comercial feble i, per tant, menys ingressos per a les arques municipals. Insistim que aplicar el funcionament empresarial al municipal és un error perquè al consistori no estem per a fer negoci sino per a treballar per la ciutadania i donar-los serveis públics de qualitat”.

“Des de Compromís per Paterna exigim que la regidoria d’Hisenda paralitze la pujada de totes les taxes, i que porte endavant la preparació dels comptes locals posant-los primer 24 hores en el congelador”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, VALENCIA PLAZA, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ