LEVANTE-EMV (25 octubre)

Compromís, que no recolzarà cap RLT sense consens dels sindicats, alerta que Agustí torna a recórrer a assessories externes per a fer informes a mida de les seues polítiques

Compromís per Paterna considera que l’alcalde del municipi “és l’únic animal que topa amb la mateixa pedra dos vegades, ja que torna a confiar en la mateixa consultora externa que va justificar l’acomiadament dels interins en 2011, i la Relació de Llocs de Treball (RLT) de la qual va demanar Delegació de Govern que s’anul·lara per no complir la llei”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, que ha assistit a la Comissió urgent hui per a dur al ple d’octubre la RLT de 2013, assenyala que “el poble està governat per totes les consultores externes que fan informes per al PP i que paga la ciutadania de la seua butxaca. La RLT que ens han presentat aquest matí, sense temps per a analitzar-la i sense acord amb els sindicats, podia haver estat feta pels tècnics municipals”.

“Des de Compromís lamentem que les preses de l’alcalde deriven en conseqüències com dos reunions on no s’ha arribat a cap acord amb els representants dels treballadors, una comissió urgent sense donar temps de reacció a l’oposició. Tot això com a senyes de l’eterna i dictatorial imposició de la majoria absoluta del PP per a fer i desfer segons els convé als regidors de l’equip de govern”.

“A Lorenzo Agustí no hi ha manera de fer-li entendre que la resposta que vol la Delegació de Govern, qui li demanà anul·lar el ple on s’aprovaren els pressupostos de 2012 i la RLT, passa per fer efectiva eixa nul·litat. Però ell es trau de la mànega la RLT de 2013, feta per una consultora externa ja coneguda, i la presenta com a intent de resposta a Delegació”.

“Així, mentre Paterna viu un greu deteriorament dels serveis públics, l’alcalde del PP gasta a mans obertes fent contractes amb assessories externes per a que li diguen com i amb qui ha de funcionar l’ajuntament. Assessories diverses que ens han costat i ens costen un ull de la cara, i que no han evitat que Sumpa entre en concurs de creditors. Consultores que el PP gasta per a justificar les seues retallades però més bé sembla que són elles qui utilitzen a Agustí per als seus experiments i per sagnar les arques municipals”.

Ramón insisteix que al municipi “la mala gestió econòmica és com una bola de neu que roda i roda, fent-se cada vegada més gran i a punt de caure a un gran precipici. Hui, la bola ha augmentat de tamany amb el desgavell de la RLT de 2013, on hem tirat en falta els numeros dels salaris dels treballadors i el preceptiu informe de l’interventor”.

Per tot això, “des de Compromís exigim a l’alcalde que analitze amb trellat què vol fer amb el personal del consistori, que no porte la RLT al ple d’octubre sense acord dels sindicats, i que deixe exercir a l’oposició el seu dret a fiscalitzar la tasca que fa el govern municipal de Paterna”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PUNT, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÒDIC, PATERNA AL DÍA