La formació assenyala que la presa per convocar una comissió sobre els pressupostos és la presa per aprovar les pujades, com la del 712% al mercat municipal

Compromís per Paterna afirma “de manera rotunda que l’única motivació que s’ha donat aquest matí per a convocar una comissió extraordinària i urgent, on l’únic punt en l’ordre del dia era, ni més ni menys, l’aprovació inicial del pressupost municipal de 2013, és la contínua imprevisió de l’equip de govern del PP. Una manera de treballar que obstrueix constantment la tasca del nostre grup i que és una burla per a la ciutadania”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “preguntada la motivació de la urgència, el tinent d’alcalde, Vicente Sales, ens contesta que és per a complir la llei de estabilitat pressupostària. I preguntat per la urgència de dur els pressupostos al pròxim ple, és a dir dimecres 31 d’octubre, diu que és per l’interès d’aprovar els pressupostos i complir la llei. Però per a Compromís la estan incomplint des del moment que l’informe d’Intervenció acaba dient que l’expedient que ha anat a la comissió no está complet”.

A més a més, “considerem una falta de respecte per a tots els corporatius que la persona que està més a prop de l’elaboració dels comptes municipals i de les pujades d’impostos, el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, no haja aparegut per una comissió on ell havia d’estar. Però aquest comportament de Palma respon al menyspreu que ja ha mostrat en ocasions anteriors, com en la Mesa de Pressupostos on tampoc va aparéixer”.

Segons la regidora Loles Ripoll, “des de Compromís entenem que el motiu prioritari per a convocar aquesta comissió és que al ple anirà l’aprovació de les ordenances fiscals, les que presenta l’equip de govern amb una única finalitat, la recaptatòria, per a justificar els 55,5 milions d’euros que han previst com a ingressos en 2013”.

“Estem parlant de la pujada d’un 300% en les taxes del cementeri, un 712% a les parades del mercat municipal, un 10% en l’impost de vehicles… Aquesta és la veritable presa, ja que l’aprovació provisional ha d’estar un mes exposada al públic. I ni què dir de les demagògiques declaracions constants del senyor alcalde i del senyor regidor de Participació Ciutadana, Vicente Sales, respecte a la mesa de treball sobre els pressupostos on el poble se suposa que podrà presentar propostes, a més de plantejar aclariments”.

“Sabem el que ens van a dir, que hi haurà 15 dies per a presentar al·legacions. I una vegada més, una part molt gran del nostre poble, inclosos aquells que han votat al PP, i que segons qui governa els legitima per a prendre les decisions, no tindran la possibilitat real de conéixer els pressupostos de manera detallada, ni de presentar alternatives per a debatre-les”.

“Però en Compromís per Paterna sí que tenim la nostra proposta pressupostària, oberta a la participació de la ciutadania i als seus suggeriments, i que hem donat a conéixer al Teatre Capri de Paterna”, conclou la regidora, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC