La formació insisteix en habilitar els quarters militars per a instal·lar un menjador social

Compromís per Paterna manifesta la seua “satisfacció per haver aconseguit que la tinent d’alcalde, Sara Álvaro, s’haja compromés hui, en la Mesa de Solidaritat, a demanar a Lorenzo Agustí que incremente la partida pressupostària de l’àrea de promoció social. Una partida que afecta directament als serveis socials per a la ciutadania de Paterna, des d’on s’han de destinar diners al banc d’aliments municipal i a crear un menjador social. Precisament, hem insistit en aquestes propostes, recollides també al nostre pressupost alternatiu, i hem recordat que als quarters militars, a les instal·lacions que ara estan sense ús, es podria instal·lar un menjador social”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “per a nosaltres és un pas endavant que la regidora siga conscient de la insuficiència de recursos econòmics de la seua regidoria, i haja acceptat la nostra proposta a la Mesa de Solidaritat de demanar al Sr Alcalde un augment significatiu dels diners per a serveis destinats a la població que no té cap tipus de recursos. Cal dir que la nostra formació recolzaria sense condicions aquesta pujada pressupostària en l’àrea de promoció social”.

“Però insistim, l’equip de govern del PP ha de canviar el xip sobre les polítiques socials que aplica al municipi i els diners que els hi destina. L’ajuntament que dirigeix Lorenzo Agustí ha de reconéixer que té un greu problema social, ha de fer una diagnosi  urgentment i no desentendre’s en la recerca de la solució a tota la problemàtica social que es viu a Paterna. A més a més el consistori hauria de plantejar-se que no està fent bé la seua feina quan, d’un temps a aquesta part, estan proliferant entitats privades que suplixen allò que l’administració hauria de fer”.

Per a Ramón, el consistori “és part d’aquesta problemàtica social a Paterna i per a poder solucionar-lo ha d’implicar-se i no girar l’esquena deixant-ho tot en mans dels col·lectius i organitzacions amb fins socials que tenim al poble i que, com comentem, van apareguent. En Compromís no parlem de caritat sino de justícia social”.

“Admetre que a Paterna hi ha 2.000 famílies que necessiten ajudes d’emergència es contradiu amb la postura del PP, encabotat en eludir la seua responsabilitat davant aquestes persones. Encara que Sara Álvaro afirme orgullosa que destina 600.000 euros a l’any per a famílies en situació d’emergència, per a Compromís per Paterna aquest és un indicador del fracàs de les polítiques socials del PP, que no han estat encaminades a previndre o evitar que la gent necessite d’aquestes ajudes, sinò més bé a fer caritat i tapar forats segons la gent demana”.

“És imprescindible fer polítiques de prevenció que eviten les mesures d’emergència a les quals és tan aficionat el Partit Popular en el municipi. Des de l’entrada de Lorenzo Agustí a l’Ajuntament de Paterna, aquest es gasta més de 500.000 euros a l’any en ajudes d’emergència, optant per allò més fàcil, en lloc d’invertir en projectes de prevenció per evitar que la gent necessite aquestes ajudes. La situació que es viu a Paterna, amb moltíssimes famílies en situació de risc però sense saber el numero real i exacte, demostra el fracàs més absolut del PP en la prevenció”.

Des de Compromís “pensem que el futur són les polítiques socials encaminades a evitar l’ús i abús de les ajudes d’emergència, a abandonar les polítiques de caritat, pràctica que ja és habitual al consistori de Paterna. No entenem les polítiques socials com el ‘ponga un pobre en su mesa’, perquè a llarg termini no solucionen res. Per això insistirem en el nostre pressupost alternatiu, que augmenta la inversió en promoció social i en projectes de justicia social, no per caritat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÒNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ