Las Provincias (12 desembre 2012)

La formació denuncia que les retallades en FGV trauen a la llum les mancances del servei públic d’autobús municipal a València

Compromís per Paterna considera que “la dispersió del nucli urbà de Paterna provoca que llocs com la Canyada patisquen una carència molt greu en la mobilitat urbana, amb pocs mitjans públics de transport per arribar a València. Uns mitjans que veuen reduïda la seua freqüència a causa de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV)”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “a Paterna tenim una línia d’autobús municipal que conviu amb la 140 d’Edetania, que fa pràcticament el mateix recorregut que la municipal. Però els veïns de la Canyada continuen tenint problemes de mobilitat per a desplaçar-se a València”.

La duplicitat de línies d’autobús “es podria simplificar modificant l’itinerari per a donar servei al Plantío i la Canyada, i connectar-los amb València. I, mentres s’estudie aquesta opció, es podia implementar automàticament la compatibilitat dels bitllets entre les dos línies d’autobús, de manera que els veïns no paguen dos bitllets per anar a València. Més quan és la mateixa empresa qui dóna el servei tant al bus municipal com a la línia 140”.

Per això, “des de Compromís exigim que l’ajuntament estudie aquestes alternatives que facilitarien la vida quotidiana dels paterners. Així es faria possible també la comunicació de la Canyada amb el centre de Paterna i amb València, sense haver de dependir del metro, que ara mateix sembla que pot veure reduïda la seua freqüència”.

“En Compromís apostem per la mobilitat urbana sostenible i per la vertebració de tots els barris amb el centre urbà del municipi. A més a més, apostem també per animar els veïns afectats a donar la seua opinió i suggeriments a problemes que els afecten directament. De fet, moltes de les queixes sobre la mancança de mobilitat urbana a la Canyada ens les han tramés els mateixos ciutadans que hi viuen. De fet la participació de la ciutadania va fer possible el manteniment de la línia 62 a Terramelar”.

“Per aquesta raó i per a fer efectiva aquesta alternativa, li hem adreçat un escrit al regidor de l’àrea, Jesús Giménez, per tal que estudie la viabilitat d’un itinerari nou per a la línia municipal, fer bitllets compatibles o combinats entre les dos línies i que, sobre tot, es solucionen les mancances i els problemes de mobilitat que hi ha als barris perifèrics de Paterna, com ara la Canyada. Pensem que hi ha alternatives per a solucionar els problemes de mobilitat. Només ens falta la voluntat política del PP”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ