La formació qualifica de ‘patranya’ que l’alcalde diga que la desocupació és estable ja que l’augment d’aturats a Paterna és a raó de quasi 100 persones més al mes

Compromís per Paterna considera que l’alcalde del municipi “manipula segons li convé les xifres de l’atur que cada mes dóna a conéixer en el ple, davant regidors i ciutadania assistent a la sessió. No te cap problema en dir que la taxa de desocupació és manté estable en 10 punts per sota de la mitjana provincial, autonòmica i estatal, basant-se en un informe que li fa l’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “fer aquestes afirmacions de manera tan gratuïta es pot qualificar de ‘patranya’, ja que des de l’1 de gener de 2013 fins al 30 d’abril de 2013 el numero de persones de Paterna apuntats a les oficines del Servef ha pujat en 387 persones. Això vol dir que tenim una ratio de quasi un augment de 100 persones per mes en l’atur. Hem passat dels 8.344 desocupats en el poble, a data de 31 de desembre de 2012, a tindre 8.731 aturats a data 30 d’abril de 2013”.

A més a més “Agustí oblida premeditadament que a Paterna es destrueix ocupació: el numero d’afiliats a la Seguretat Social s’ha reduït, en els mesos que portem de 2013, en 1.524 persones. Al mes d’abril ha caigut en 362, la qual cosa vol dir que a les empreses ubicades al municipi no es genera ocupació”.

Per tot això, “des de Compromís sempre estem qüestionant en cada sessió plenària les xifres que dóna l’alcalde perquè no ofereix tota la informació. Ell utilitza només la xifra que resulta de l’estudi de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, un estudi que ja diu que les xifres poden diferir de les proporcionades per organismes com l’INE que és el responsable de fer l’EPA”.

Així, Juanma Ramón afegeix que “també cal tindre en compte que les xifres que dóna el Servef no inclouen col·lectius demandants d’ocupació como els que busquen el seu primer treball després d’acabar els estudis, per exemple. I no tots els aturats estan inscrits al Servef, ja que l’obligatorietat de la inscripció es limita als casos on el desocupat té dret a percebre alguna prestació o beneficiar-se de mesures de polítiques actives d’ocupació”.

D’altra banda, el càlcul realitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica inclou com actius a determinats col·lectius que no són considerats població activa, como a qui està acabant l’ESO, a universitaris i a estudiants de FP, ni a les dones dedicades exclusivament a la llar i ‘ni-nis’, els que ni estudien, ni treballen, ni busquen ocupació”.

“Insistim. Agustí gasta un argumentari irrisori i simple sobre la ratio de desocupació a Paterna en dir que a Paterna és 10 punts inferior a les dades de província, autonomia i Estat. Unes dades que situarien a Paterna al nivell de Navarra, amb un 19% d’atur, i País Basc, amb un 16% de desocupació. No se n’adona que compara dades errònies amb els que subministra l’INE mitjançant l’Enquesta de Població Activa (EPA). Tot un error, però fet de manera conscient per a tirar les cortines de fum que tant li agraden i amb les quals ell maquilla la seua pésima gestió municipal i se riu dels paterners i paterneres”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA AHORA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT